De voordelen van Managed Cloud Diensten.

Share

De Cloud wil je als onderneming ten volste benutten. Het is de beste manier voor ondernemingen om digitaal te groeien en transformeren. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is wel dat de Cloud een dynamische, complexe en continu veranderende technologie is. Dit hoeft niet jouw probleem te zijn.

Is de complexiteit van een cloud nadelig?

Omdat de Cloud en bijhorende technologieën heel snel, heel complex kan worden heb je nood aan specialisten. Je onderneming heeft nood aan hoog opgeleide en continu bijscholende System Engineers. Deze jaren van opleiding, continue training en professionele certificaten zijn heel waardevol maar komen ook met een prijs. Een prijs die waarschijnlijk niet te verantwoorden is als je kijkt naar je core business. Hier komen ondernemingen zoals Direct dan op het toneel als Managed Service Provider. Wij bieden je een Managed Cloud dienst aan die alle ondersteuning, onderhoud en optimalisatie op ons neemt met onze in-house specialisten.

Welke voordelen levert een Managed Cloud mij als onderneming?

Als je onderneming al gekozen heeft voor de Cloud dan zit je al op het juiste pad! Stel jezelf wel zeker eens de vraag: “Haal ik er alles uit?” Veel ondernemingen nemen de sprong, zijn blij dat hun kosten lager liggen dan vroeger en laten het daarbij. Dit is niet goed, een goed geïmplementeerde Cloud is een enorme differentiatie en accelerator voor jouw onderneming.

Hieronder sommen we even op wat een Managed Cloud dienst levert van meerwaarde:

  • Geoptimaliseerde IT-kosten: Dankzij onze in-house expertise betaal je enkel voor wat je echt gebruikt
  • Focus op je business: Jouw IT-departement kan zich focussen op zaken die waarde bieden aan de onderneming en hoeft zich niet meer bezig te houden met het oplossen van IT problemen.
  • 24/7 functionaliteit: Dankzij de Cloud en een Managed Cloud Provider kan je rekenen op een continue monitoring om optimale functionaliteit te garanderen. Onafhankelijk van de lokale kantooruren.
  • Top-of-the-line netwerkveiligheid: Fysieke veiligheid naar je data is geen probleem meer voor je. Alle veiligheidstools zoals VLANs en Firewalls creëren een veilige virtuele beveiligingslaag voor jouw omgeving, gemanaged door de beste experten in het veld.
  • Automatische upgrades: Een Managed Cloud Service provider neemt de verantwoordelijkheid op zich voor upgrades, onderhoud en alle andere aspecten van jouw Cloud servers.
  • Disaster Management en data recuperatie: Je onderneming kan op beide oren slapen. Je beschikt over zekerheid in quasi elk voorval door continuiteits – en zekerheidsplannen. Minimale downtime en high availability servers zorgen dat je altijd functioneel bent in quasi elk scenario.
  • Verbeterde performantie en betrouwbaarheid: Door het beheer van gecertificeerde experten kan je er zeker van zijn dat je alles uit de Cloud haalt voor de beste performantie. Hieraan is een 24/7 monitoring en scan systeem ook één van de manieren om optimale betrouwbaarheid te garanderen.

Extra voordeel: Kostentransparantie

De waslijst aan voordelen die we net opgesomd hebben is niet alles. De belangrijkste van alles is kostentransparantie. Als je zelf Cloud hosting managed ga je altijd aan een hogere prijs liggen dan eerst ingeschat. Je betaalt voor alles bij; je moet perfecte inschattingen maken van benodigde resources en legale compliance.

Bij een Cloud Managed Service Provider betaal je maandelijks een vast bedrag, moet er net extra of minder resources zijn? Dan gebeurt dit volgens duidelijke, correcte en goed berekende analyses door de 24/7 monitoring. Zo ben jij er zeker van dat je enkel betaalt voor wat je echt gebruikt en dat je ook van alles gebruik maakt!