Wat betekent de vCIO voor je huidige IT-team?

Share

Bij tal van mensen binnen een organisatie rijzen enkele niet onbelangrijke vragen over de vCIO, gaande van de bedrijfsleider tot de IT-manager of zelfs het IT-team: 

  • “Heb ik wel nog een plaats in de onderneming bij de intrede van een vCIO?”
  • "Ik heb al een IT-manager, dus welke meerwaarde biedt een vCIO voor mijn onderneming?"
  • "Als ik een vCIO inschakel, heb ik dan nog nood aan mijn huidige IT-team?
  • ...

De inhouse IT-manager en zelfs het IT-team kan op beide oren slapen. De vCIO betekent geen vervanging, maar een toevoeging op vlak van IT. Om de verschillen en meerwaarden te kaderen is het nuttig om alle rollen en verantwoordelijkheden onder de loep te nemen:

 

De synergie tussen een vCIO en uw IT-manager

 

Synergie tussen IT en vCIO

 

A. Strategische en operationele focus

Terwijl de IT-manager zich richt op het operationeel houden van systemen, netwerken en het ondersteunen van eindgebruikers, kan een vCIO zich concentreren op het grotere geheel. Hij biedt een strategische visie, identificeert technologische trends die relevant zijn voor uw bedrijf, en helpt met plannen voor de toekomst.

B. Lastenvermindering

Met een vCIO aan boord kan uw IT-manager zich richten op wat hij het beste doet, wetende dat er een partner is die helpt bij het navigeren door de complexe besluitvormingsprocessen rond IT-strategie en investeringen.

C. Expertise en specialisatie

Een vCIO brengt vaak een breed scala aan ervaringen uit diverse sectoren en technologische omgevingen mee. Deze kennis kan uw IT-manager of IT-team aanvullen door gespecialiseerd advies te bieden over specifieke technologieën en best practices.

D. Flexibiliteit

Een vCIO kan op flexibele basis worden ingezet, afhankelijk van de behoeften van het bedrijf. Dit betekent dat ze kunnen worden ingeschakeld voor specifieke projecten of initiatieven, waardoor de IT-manager niet 
overbelast raakt.

E. Samenwerking en groei

De vCIO biedt een kans voor uw IT-manager om zijn of haar eigen vaardigheden en kennis nog meer te verbeteren. Samen kunnen ze innovatieve oplossingen brainstormen, technologische uitdagingen aanpakken en de algemene IT-positie van het bedrijf versterken.

 

Wil je meer weten? 

Heb jij nog aan een IT-strategie? Wil je meer informatie over hoe de vCIO een rol kan spelen voor jouw onderneming, en wat de 7 belangrijkste uitdagingen van IT zijn voor de komende jaren? Wil je weten welke risico’s je loopt indien je geen stevig fundament legt?

Download dan onze uitgebreide whitepaper of neem contact op voor een gesprek.

vCIO CTA blog