Maak kennis met Benoît en zijn sales team

Share

In zowat elke onderneming is sales is een onmisbare schakel, ook binnen Direct. Dit team begeleidt namelijk de klanten in hun complexe zoektocht naar de beste oplossingen voor hun specifieke behoeften en noden, om vervolgens langdurige relaties met hen op te bouwen. 

 

Wat doet het sales team?

De belangrijkste verantwoordelijkheid van dit departement binnen Direct is het gidsen van klanten doorheen de complexe wereld van technologie. Hoewel zij “verkopers” zijn in titel, fungeren ze in eerste instantie als “consultants” die de klant helpen om de juiste keuze te maken die bijdraagt tot het realiseren van zijn bedrijfsdoelstellingen.

Hun focus ligt dus op het aanbieden van technologie die leidt tot: 

 • meer omzetmogelijkheden;
 • grotere efficiëntie, vlottere processen en automatisatie;
 • verlaging van de kosten;
 • het wegnemen van de frustraties die de noden veroorzaken;
 • verbetering van dagelijkse operations;
 • etc. 

Deze verantwoordelijkheid beperkt zich niet enkel tot het vinden van de meest passende oplossing. Voorts bouwen ze goede, duurzame relaties op met deze klanten en onderhouden ze deze op lange termijn. Zo kunnen ze de klanten bijstaan wanneer er nieuwe, betere oplossingen op de markt verschijnen.

Daaruit vloeit natuurlijk ook onze eigen omzet, en als rechtstreekse link met de klant kan het sales team bovendien waardevolle feedback bezorgen aan de verschillende afdelingen binnen Direct. Op deze manier draagt het ook bij tot de gehele prestaties van de onderneming. Het is een belangrijke motor voor onze winstgevendheid en onze eigen groei. 

Kortom, bij het sales team primeert het aanbieden van de beste oplossing nl. die de klant helpt groeien boven het pure verkopen. De omzet die vloeit uit de aangeboden oplossingen is daar eerder het logische gevolg van.

 

Over welke eigenschappen beschikt sales?

Zoals elk van onze werknemers dragen ook de leden van het sales team onze core values hoog in het vaandel.

 • Ownership: Niet enkel de behoeften en noden, maar ook de problemen van de klanten zijn de onze, waar we samen een oplossing naar zoeken.
 • Quality: Het is de taak van het sales team om de beste en meest kwalitatieve oplossing te vinden die er op de markt is.
 • Transparency: Ons sales team zegt het zoals het is. Ze proberen zo helder mogelijk te zijn over wat de voordelen zijn van een oplossing, de gevolgen, etc.
 • Growth: Het sales team houdt steeds onze “Protect & Grow” strategie in het achterhoofd. Met een focus op veiligheid wordt de beste oplossing gekozen die bijdraagt tot de groei van onze klanten.  
 • People: Ook in een technologische omgeving staat de mens centraal. Het sales team luistert naar de klant, heeft respect voor zijn wensen, gaat onsite langs wanneer het nodig is en bouwt langdurige relaties op. 

 

De kern van ons sales team 

Tot de kern behoren de personen die rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor het creëren van zakelijke mogelijkheden voor Direct. Aan het hoofd vinden we Benoît Doublet, onze nieuwe Sales Manager. Hij leidt Glenn en Arno, respectievelijk de Account Manager en Account Executive, alsook Hélène en Tessa, die instaan voor Solution Sales. 

Deze kern werkt nauw samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals marketing om onze diensten te helpen vermarkten, de engineers die uiteindelijk de oplossing uitwerkt die sales aanbiedt, en de financiële dienst die alles nauwkeurig inboekt en afhandelt.

Laten we nader kennis maken.

 Group 939

Benoît staat aan het hoofd van het Sales team en is zo verantwoordelijk voor zijn team en het gehele salesproces.

Hij focust zich op analyse en optimalisatie door voortdurend te zoeken naar verbeteringen van de salesprocessen inzake efficiëntie en effectiviteit. Bovendien traint, coacht en volgt hij het sales team op, bestaande uit de account manager, de Account Executive en Solution Sales. Voorts werkt hij nauw samen met de afdelingen Customer Success en Marketing om de sales- en marketingstrategieën uit te stippelen.

Vanuit zijn rol is het belangrijk dat hij ook zelf nog bepaalde contacten met grote klanten of leveranciers onderhoudt en steeds betrokken wordt bij grote deals.

Benoit is picking up the pace fast as our new Sales Manager. He allows his colleagues in Sales to learn and grow! Kudos and keep up the good work!

- Koen, CEO

 

Group 941

Glenn is verantwoordelijk voor het beheren en uitbreiden van sterke relaties met onze klanten. Hierbij gaat hij regelmatig het dialoog aan om:

 • hun huidige behoeften en verwachtingen te begrijpen;
 • mee te denken om hun doelstellingten te helpen realiseren. Hierbij kijkt hij proactief welke uitdagingen en opportuniteiten er in het vooruitzicht zijn;
 • problemen op te lossen wanneer deze zich voordoen;
 • en te rapporteren over hun prestaties en resultaten.

Kortom, zijn belangrijkste taak is zorgen dat de klanten tevreden zijn met de diensten die Direct levert. Aanvullend houdt hij hen op de hoogte van nieuwe producten en diensten die binnen hun behoeften en verwachtingen liggen. 

Schitterend om te zien hoe je met de collega's samenwerkt op een positieve manier om tot een goede oplossing te komen. Topper!

- Sven, Managing Director

 

Group 938

Arno werkt dagelijks aan het uitbreiden van ons klantenbestand. Zijn focus ligt vooral op het spotten van nieuwe business opportuniteiten in de Belgische KMO-markt.

Hij identificeert en contacteert prospects binnen onze gewenste doelgroepen. Samen met hen kijkt hij naar naar de mogelijke beveiligingsrisico’s die zouden kunnen ontstaan in hun IT-omgeving. Deze prospectie gebeurt via ‘Discovery meetings’ waarbij hij ‘Assessment analyses’ doorvoert. Hierdoor kan hij samen met de klant de beste oplossing bepalen waarbij onze technologische expertise een grote ondersteunende rol kan spelen in de korte- en langetermijnstrategie van hun organisaties.

Binnen zijn takenpakket behoren ook het concreet uitwerken van offertes en deze vervolgens voor te stellen aan bestaande klanten. 

Schitterend om te zien hoe je energie krijgt van een positieve call!

- Elyse, Finance & Sales Coordinator

 

Group 945

Tot het Sales team vallen ook Hélène en Tessa. Binnen hun verantwoordelijkheden van Solution Sales zorgen ze voor de aankopen van kleine hardware- en softwareoplossingen voor bestaande klanten, alsook het opvolgen van de lopende contracten inzake hardware en software. 

Bovendien ondersteunen ze het Sales team rechtstreeks bij het opmaken van offertes voor grotere projecten.

Meer over Hélène en Tessa kan je vinden in onze blogpost over de vrouwelijke rolmodellen van Direct.

 

De buitenste laag van het sales team

"The fact is, everyone is in sales. Whatever area you work in, you do have clients and you do need to sell," claimde de gerenommeerde Amerikaanse zakenman Jay Abraham. Een uitspraak die we zeker volgen, want iedere werknemer vertegenwoordigt zijn bedrijf, en verkoopt zo een product, een idee, een dienst, etc. 

Binnen Direct hebben enkele specifieke functies een nauwe affiniteit met sales. Zij ondersteunen hen rechtstreeks of omgekeerd. Ook hen lichten we kort toe: 

Group 940

Als Customer Success Manager (CSM) reikt Mick proactief uit voor overleg en helpt hij de klanten wanneer ze een hindernis ervaren in het gebruik van onze tools en rapportages. Dat doet hij onder andere via check-ins en opleidingen.

Daarmee staat hij samen met de accountmanager in voor de klanttevredenheid.

Failure is not an option with our Customer Success Manager. Steeds volharden op de weg naar succes.

- Driek, Trusted Technology Advisor

 

Group 943

Als Technology Solutions Architect (TSA) speelt Nicolas een cruciale rol bij het inrichten van de IT-omgevingen. Hij ontwerpt en implementeert de technologie-oplossingen voor de complexe vraagstukken die klanten hebben. De vergelijking met een gewone architect is snel gemaakt: Nicolas tekent je huis helemaal opnieuw uit en stuurt de renovaties aan.

Zo neemt hij voor nieuwe of bestaande klanten de eindbeslissingen over wat er waar en hoe wordt voorgesteld op technisch vlak, onder andere door de technische assessments uit te voeren en (Azure) calculaties na te kijken.

Daarmee is hij het ideale aanspreekpunt wanneer het Sales team twijfelt aan een offerte of wanneer men een afwijkende raming nodig heeft. 

Jouw rol als Technical Solutions Architect verhoogt onze kwaliteit op zoveel gebieden. Bovendien brengen jouw humor en kwinkslagen sfeer en rust tijdens drukke of te serieuze momenten. 😉

- Bart, Operations Manager 

 

Group 944

Boyan is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de marketingstrategieën binnen Direct. Hij zorgt dat onze diensten "vermarkt" worden via content en andere marketingactiviteiten. Hierbij werkt hij nauw samen met de sales manager, want de sales funnel wordt o.a. gevoed met leads die voortvloeien uit zijn marketingactiviteiten. 

Fantastisch om te zien hoe jij meteen na onze meeting aan de slag gaat om zoveel mogelijk to do's al te tackelen!

- Arno, Account Executive

 

Conclusie

Het sales team draagt een grote verantwoordelijkheid binnen elke onderneming. Dat geldt ook voor Direct. Benoît en zijn team gidsen onze klanten doorheen de complexe wereld van technologie, om hen de beste oplossing te bieden die aansluiten bij hun noden en behoeftes. Hiermee verzorgen ze een duurzame relatie met deze klanten. 

Daarbij werkt het sales team nauw samen met alle afdelingen binnen het bedrijf, van marketing over operations tot de financiële dienst. Zoals bij alle beslissingen, houden ze steevast onze core values in hun achterhoofd. 

 

Nieuwe call-to-action