De werkelijke kost van downtime

Share

Worst case scenario voor je onderneming? Al eens gedacht dat dit iets “simpel” kan zijn, zoals een storing aan het internet of de server?

Storing en downtime

Een storing aan één van deze twee belangrijke infrastructuren heeft enorme impact op het simpele vermogen om je werk te kunnen uitvoeren. Erger nog, naarmate de afhankelijkheid van technologie toeneemt zullen dergelijke voorvallen vaker voorkomen en een grotere impact op downtime realiseren.

De kosten van downtime

Downtime als gevolg van een defecte server of het niet werken van uw breedbandverbinding is meer dan enkel een ongemak. Een paar dagen storing kan gevolgen hebben voor de productie, communicatie, productiviteit en moraal. Tijd, geld en energie krijgen harde klappen bij een storing.

Zonder een betrouwbaar back-upplan kunnen de kosten van systeemstoringen ernstig zijn.

A. Preventie van downtime – Servers

Als de server uitvalt, kan je makkelijk rekenen op ten minste een paar dagen downtime. Tijd die je gebruikt om contact op te nemen met de IT-leverancier en om een nieuwe server te kopen, installeren en configureren. Maar is dit tijd die je kan veroorloven om te verliezen?

Een Business Continuity and Disaster Recovery (BCDR)-plan kan u helpen door ervoor te zorgen dat er regelmatig back-ups van uw systemen worden gemaakt, zodat het eenvoudiger is om ze te herstellen als de server uitvalt.

B. Voorkomen van downtime – Internet

Problemen met het netwerk kunnen zaken tot stilstand brengen en de toegang tot e-mails, bestanden en de cloud verhinderen. Het gebruik van netwerkcontinuïteit helpt: als de belangrijkste internetvoorziening uitvalt, schakelt het systeem automatisch over op het gebruik van mobiel 4G-internet.

Een managed services provider kan de verbinding monitoren en snel schakelen, waardoor downtime tot een minimum beperkt blijft.

Betrouwbare IT-ondersteuning

Eigenlijk staat of valt alles met een snelle, eenvoudige en pro-actieve IT ondersteuning. Dat is waar Direct kan helpen.In plaats van een snelle oplossing als een probleem zich komt aanbieden gaan wij pro-actief alles onder de loep nemen, ondersteunen met regelmatige updates en zo de betrouwbaarheid van je systemen garanderen.