De 6 voordelen van het samenwerken met een Microsoft Azure MSP

Share

Misschien twijfel je over een omschakeling naar publieke cloud. Misschien ben je op zoek naar een partner die je helpt om jouw huidige Azure omgeving naar het volgende niveau te brengen. In beide gevallen kan een managed services provider (MSP) je verder op weg helpen.

Een MSP of CSP (red.: Cloud Managed Services Provider) neemt verschillende taken op zich. Dit gaat van consulting naar migraties tot operationeel management. Een MSP of CSP, zoals Direct, levert je alle voordelen die cloud adoptie met zich meebrengt.

In dit inzicht overlopen we enkele van de voordelen die een samenwerking met zich meebrengt.

1. Verminderde kosten

De belangrijkste factor in een onvoorspelbare economie zoals we heden ons in bevinden zijn lagere uitgaven. Het samenwerken met een Cloud Managed Services Provider kan hiervoor zorgen. Lijkt je wat onduidelijk? Begrijpelijk maar het is heel simpel. Een MSP heeft hoog opgeleide en getrainde publieke cloud experten ( zoals onze Microsoft Azure engineers ). Zij leveren je top of the top kennis en ervaring voor een maandelijkse prijs. Zo vermijd je dure experts in je eigen payroll. Je IT-team kan zo focussen op strategische IT-initiatieven, de workload in controle houden en de IT uitgaven onder controle houden.

2. Ondersteuning waar en wanneer je het nodig hebt

Een goed werkende infrastructuur is cruciaal. Dat beseft elke MSP of CSP. Downtime, onverwachte storingen of andere zaken leveren een grote negatieve impact op je klanten, medewerkers en onderneming. Dankzij een toegewezen Managed Services Provider is dit snel verholpen zonder dat het alle hens aan dek situaties creëert binnen je onderneming. Beste van alles? Dit zal quasi niet meer voorvallen want een MSP gebruikt geavanceerde oplossingen en software om je systeem 24/7 te monitoren. Zo kan jij met een gerust hart rekenen op een goed functionerend systeem.

3. Het ingewikkelde vereenvoudigen

Cloud adoptie en bijhorende migratie is niet eenvoudig. Veel KMO’s ondervinden moeilijkheden tijdens de migratie. We spreken dan over een soepele data migratie tot het positioneren van alle software in de cloud. De meeste MSP’s zorgen ervoor dat deze switch simpel, slim en snel kan verlopen. Afhankelijk van de use case natuurlijk. Eén van de methodes die wij bij Direct toepassen is een assessment. Vooraleer we aan een project beginnen nemen we altijd een onafhankelijke assessment af. Zo zijn alle partijen 100% zeker en tevreden over wat, wie en hoe de cloud migratie zal gebeuren. Hierin spreken we een duidelijke strategie, planning en uitvoering uit die gebouwd is volgens best practices.

4. Geen enkele opportuniteit missen

Een MSP of CSP zoals Direct heeft al meerdere bedrijven geholpen tijdens hun migratie naar de publieke cloud. We zijn dus de aangewezen gids om een onderneming te begeleiden tijdens dit traject. Met een uitgebreide assessment ben jij er zeker van dat je nu en later niets op tafel laat liggen. Zo begrijpt een MSP jouw specifieke noden, je technologische omgeving en de bijhorende processen. Vanuit deze resultaten is het kwestie van de puzzelstukken in elkaar te plaatsen. Met de juiste portie ervaring en sterke experten achter het stuur halen ondernemingen meteen waarde uit een Microsoft Azure uitrol/.

5. Eén contactpersoon voor alles

Het grootste voordeel die we vaak horen en een doorslaggevende factor voor de samenwerking met een MSP is eenvoudig maar ook ietwat onverwacht. Een managed services provider is je enigste contactpersoon. Heb je een vraag over administratie, facturatie of ondersteuning? Bel of mail eens naar je MSP en je hebt heel snel antwoord. Je onderneming hoeft maar één contactpersoon te onthouden.

6. Continue opvolging, optimalisatie en bescherming

Een managed services provider neemt de rapportage en monitoring voor zich. Een onderneming kan er zeker van zijn dat zijn infrastructuur 24/7 in de gaten zal gehouden worden. Je kan dan ook altijd een rapport bekijken met de gezondheid van je infrastructuur, genomen actie’s en potentiële optimalisaties om kosten te drukken of processen te optimaliseren. Niets vliegt onder de radar en zo evolueert elke onderneming naar een moeiteloos functionerende digitalisering. Zo hoeft jouw IT-team en onderneming zich enkel maar bezig te houden met de core business.

 

Lijkt dit iets voor jouw onderneming? Neem dan contact op met onze cloud experten voor een vrijblijvend kennismakend gesprek.