Cloud
De 4 vragen die je stelt aan een Microsoft Azure partner
De eenvoudigste manier om je IT te vereenvoudigen en optimaliseren is een samenwerking met een managed services provider op te starten. Een managed services provider neemt meerdere complexe en minder complexe taken op zich om zo jouw onderneming te verlichten. Door de expertise en ervaring zorgt een MSP ervoor dat elke onderneming het maximale haalt uit hun IT. In het geval van een cloud managed services provider zijn er wel enkele vragen die je jezelf kan stellen vooraleer je beslist met wie je in zee wil gaan. Ontdek ze alle vier in dit inzicht.
1. Hoe helpt de MSP mijn IT-uitgaven optimaliseren?
Een MSP heeft het voordeel dat gespecialiseerde diensten en experten aangeboden worden aan een competitievere maandelijkse prijs dan intern een Microsoft Azure engineer aan te nemen. Koppel hieraan dat een MSP ook nog eens weet hoe jij, als onderneming, kan besparen op je huidige IT-infrastructuur. Vraag dus na of er een assessment aan te pas komt en wat hierin allemaal terug te vinden is. Zo ben jij er zeker van dat je een samenwerking tot stand brengt die rendeert vanaf dag één.
Een voorbeeld hoe wij dit doen is analyses. Dagdagelijks gebruiken wij uitgebreide rapportages om het gebruik te meten bij ondernemingen en zo accuraat de toekomstige noden in te schatten. Zo betalen ondernemingen enkel voor wat ze echt nodig hebben en gebruiken.
2. Bied je mij alle diensten aan voor een optimale werking?
Er zijn enkele essentiële diensten die je moet terugvinden in het aanbod van een Microsoft Azure partner. We kunnen het opdelen in drie grote onderdelen namelijk beveiliging, monitoring en optimalisaties.
- Als we praten over beveiliging dan hebben we het over proactieve bewaking van de systemen en software. Geavanceerdere zaken gaat dan concreet om downtime bewaking, waarschuwingen opvolgen en dergelijke.
- Het onderdeel monitoring neemt configuratieondersteuning, identiteits- en toegangsbeheer tot back-ups voor zich.
- Optimalisaties spreekt voor zich, bij ons gebeurt dit door een toegewezen persoon, de vCIO.
3. Hoe verloopt de communicatie en ondersteuning?
Een managed services provider neemt heel wat belangrijke zaken over van jouw onderneming. Vraag dus zeker eens na wie de contactpersoon zal zijn, hoe communicatie verloopt en wat er gebeurt bij moeilijkheden.
Bij Direct beschik je bijvoorbeeld altijd over drie toegewezen contactpersonen. Een persoonlijke project manager, de service desk verantwoordelijke en een vCIO. Zij werken allemaal met strenge SLA’s zodat jij gemoedsrust hebt tijdens de samenwerking.
4. Hoe ondersteunt de MSP mij met hun diensten en expertise?
Belangrijkste van alles is ook een duidelijk beeld krijgen van welke diensten de Microsoft Azure partner nu precies zal uitvoeren. Een MSP levert proactieve monitoring, maar je kan dit ook uitbreden naar geavanceerdere taken, bijvoorbeeld.
Levert je MSP ook rapporten af omtrent de performantie van je applicaties, gezondheid van je infra en dergelijke? Veel zaken kunnen heel snel heel complex worden. Stel dus zeker de vraag wat ze nu precies allemaal voor je zullen doen en hoe. Zo begrijp jij de volledige scope en weet je meteen hoe snel en hoe veel waarde je uit de samenwerking haalt. Een assessment is hiervoor de beste start.
Eenmaal de samenwerking zelf van start gaat kan je rekenen op de jarenlange ervaring in planning, uitrol en management van honderden infrastructuren.