De 3 belangrijkste voordelen van Microsoft Azure voor bedrijven

Share

Microsoft Azure is gekroond tot beste cloud computing dienst in de wereld van vandaag. Ze herdefiniëren hoe bedrijven werken op een flexibelere en veilige manier. Maak jij hier ook al gebruik van?

Met behulp van Microsoft Azure kunnen organisaties eenvoudige tot complexe toepassingen bouwen, implementeren en beheren met weinig tot geen inspanning. Microsoft Azure ondersteunt een breed scala aan frameworks, besturingssystemen, databases en apparaten, zodat organisaties gebruik kunnen maken van vertrouwde tools en technologieën. Als KMO moet je public cloud dus zeker onder de loep nemen.

Microsoft Azure voordelen

Hier zijn 3 must-know voordelen van Microsoft Azure die elke KMO zou moeten weten.

1. IAAS en PAAS mogelijkheden

Microsoft Azure is een mix van Infrastructure As A Service (IAAS) en Platform As A Service (PAAS). IAAS stelt organisaties in staat hun infrastructuur uit te besteden aan Microsoft Azure en alleen te betalen voor wat ze gebruiken.
PAAS daarentegen stelt KMO’s in staat om hun eigen webapplicaties naar behoefte te ontwerpen en aan te passen zonder de onderliggende infrastructuur aan te schaffen of te onderhouden. Microsoft Azure is de enige aanbieder van cloud computing-diensten die door het gerenommeerde ‘Gartner’ is uitgeroepen tot industrieleider voor zowel Infrastructure As A Service (IAAS) als Performance As A Service (PAAS).

2. Beveiliging

Van alle voordelen die Microsoft Azure biedt, is het bedrijf het meest uitgesproken over zijn beveiligingsaanbod. Elk jaar investeert Microsoft meer dan 1 miljard dollar in onderzoek en ontwikkeling op het gebied van cyberbeveiliging. Het promoot zijn meerlagige beveiliging als een manier voor bedrijven om de kracht van afgelegen fysieke datacenters te benutten zonder gevoelige gegevens in gevaar te brengen.

Microsoft heeft een systeem ontwikkeld dat beveiligingscontroles in zowel de hard- als de firmware integreert, en klanten krijgen toegang tot de expertise van meer dan 3.500 wereldwijde cyberveiligheidsexperts die goed bekend zijn met cloud-specifieke aanvallen zoals Distributed Denial of Service (DDoS).

In tegenstelling tot de meeste andere providers, ondersteunt Microsoft Azure deze claims met meerdere compliance-certificaten, waaronder FERPA, IRS, HIPAA en GDPR. Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om gegevens te beschermen door middel van multi-factor authenticatie, strenge wachtwoord eisen, en training over de meest recente bedreigingen. Bovendien stuurt Azure tijdig meldingen wanneer gebruikers actie moeten ondernemen om te upgraden of nieuwe beveiligingen in te schakelen. De Key Vault functie houdt wachtwoorden, sleutels en industriegeheimen veilig in een virtuele omgeving.

Azure’s Security Center kan zelfs de beveiligingsstatus beoordelen en je KMO voorzien van een Secure Score, die acties rangschikt en aanbevelingen geeft om gegevens veiliger te maken. De analyse van het Security Center controleert voortdurend activiteiten en gebruikt machine learning om te bepalen of een bedreiging al dan niet waarschijnlijk is. Deze proactieve aanpak is van cruciaal belang bij het bestrijden van kwaadwillig gegevensverlies of -corruptie.

3. Verbeterde flexibiliteit

Eén van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Azure ligt in hoe flexibel het is. Er is slechts één enkele klik nodig om service levels te upgraden, en bedrijven kunnen deze hogere service levels verlagen wanneer ze niet langer de extra opslag, computing of support nodig hebben.

3.1. Flexibele serviceniveaus

Omdat bedrijven alleen betalen voor wat ze gebruiken, is er echte vrijheid om tussen niveaus te bewegen, zodat je budgetten kunt maximaliseren en resources naar behoefte kunt opvoeren of naar beneden schalen.

3.2. Flexibele opslaglocaties

Het is een wereldwijde oplossing. Azure, dat meer dan 40 datacenters over de hele wereld heeft, stelt je in staat om op meer dan één locatie back-ups te maken van gegevens. Dit diversifieert risico’s terwijl het ook opties biedt voor snelheid, klantenservice en compliance in gevallen waar locatie van vitaal belang is.

3.3. Flexibele codeertaal

De toewijding aan open source is misschien wel de meest opwindende van de grote voordelen van Azure Cloud. Alle talen en frameworks zijn compatibel met Azure applicaties. Hierdoor kunnen ontwikkelaars creatief nadenken over hoe ze hun product, dienst of app het best tot zijn recht kunnen laten komen. Een groot voordeel als jouw KMO volledig of gedeeltelijk overschakelt naar cloud toepassingen.

Conclusie

In de race tussen top cloud providers, is het interessant om te zien welke nieuwe initiatieven Microsoft heeft voor de toekomst. Ze hebben al laten zien dat ze in staat zijn om te voldoen aan alle compliancy-eisen en lijken diep te investeren in de beveiliging van gegevens, zodat bedrijven zich kunnen concentreren op hun focus.

Doe beroep op een managed services provider en verzeker je van een optimale transitie naar de cloud.