3 populaire mythes over de cloud

Share

De cloud heeft vele voordelen: van schaalbaarheid tot in enkele klikken de software gebruiken die je op dat moment nodig hebt.

Toch happen sommige bedrijven niet toe. Ze blijven halsstarrig vasthouden aan hun lokale servers , die hen een gevoel van controle en zelfstandigheid geven. Wanneer ze denken aan een overstap naar de cloud, beginnen ze spontaan te huiveren.

Bangmaker van dienst? De vele mythes rond cloud-servers.

We ontkrachten 3 van deze mythes. Zo baseer jij je finale beslissing niet op fabels, maar op feiten.

1. ‘De cloud is niet veilig’

Je bedrijfsgegevens in de cloud, online, op het voor iedereen toegankelijke internet? Het lijkt gewaagd. Want zijn cyberaanvallen en gegevenslekken niet zó gebeurd?

Wees gerust: hackers krijgen allesbehalve de vrije hand op cloud-servers. Cloudproviders zorgen voor de nodige beleidsregels, technologieën en regelingen om bedreigingen op afstand te houden

2. ‘De cloud gaat ons meer centen kosten’

Integendeel! Met de cloud bespaar je net geld . Misschien niet op de korte termijn – migreren naar de cloud heeft natuurlijk een prijs – maar op de lange termijn dalen je kosten.

Want:

  • Je hoeft geen eigen hard- of software meer aan te schaffen.
  • Je betaalt alleen voor de clouddiensten die je daadwerkelijk gebruikt.
  • Je hoeft geen eigen datacenters te installeren, beheren en onderhouden.

3. ‘De cloud pakt de job van onze IT’er af’

Weeral integendeel! Het is net dankzij de cloud dat je IT’er – we noemen haar hier Sam – kan focussen op belangrijker werk.

Want Sam hoeft zich niet langer – of toch minder – bezig te houden met het dagdagelijkse beheer van de lokale servers. Of met de installatie en het onderhoud van hard- en software.

Sam krijgt zo meer tijd om bijvoorbeeld de IT-strategie verder te ontwikkelen. En te bedenken hoe ze interne processen en applicaties kan ontwikkelen die haar bedrijf helpen om te groeien.