2019: DirectIT wordt Direct

Share

10 Years of Direct

Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.

Onze rode draad van groei en continue evolutie kende opnieuw een hoogtepunt in 2019: We ondergingen onze eerste én enige naamsverandering, gepaard met een nieuwe huisstijl én nieuwe visie om onze overgang van break-fix IT-provider naar Managed Services Provider duidelijk te maken. Onze fysieke evolutie maakt zich kenbaar door een uitbreiding van onze kantoorruimte. 

 

Meer dan zomaar IT.

In de vorige blogpost las je dat we in het voorgaande jaar ons bedrijfsmodel begonnen aan te passen. Door af te stappen van het klassieke model van een break-fix IT-provider naar een volwaardige MSP, verschuiven we de verantwoordelijkheid van de IT-omgeving van de klant naar onszelf.

Uiteraard is dat geen verandering die van de ene op de andere dag gebeurt. Het vergt sterke banden opbouwen met klanten en vendoren, het verfijnen van interne verantwoordelijkheden en functies, en het creëren van specifieke dienstverleningen. De neuzen van álle stakeholders moeten dezelfde richting op.

Maar in 2019 is het eindelijk zover, en om die evolutie duidelijk kenbaar te maken, koppelen we er drie concrete zaken aan vast:

  1. Onze naamsverandering van DirectIT naar simpelweg Direct – Al hebben we wel lang getwijfeld over "Koen & the Gang", dixit Gary. De benaming IT doet vaak denken aan pure hardware. Met een vernieuwde focus op de cloud en Managed Services, overstijgen we die klassieke connotatie. Less is more. Way more! 
  2. Een nieuwe huisstijl. We introduceren het schild-logo dat heel duidelijk onze bescherming van klanten voorstelt. De stijgende lijn in het schild vertegenwoordigt de groei die we nastreven bij onze klanten. Verder kiezen we voor uniforme, professionele look. De kleuren zwart en wit vertegenwoordigen kracht, stabiliteit en elegantie, terwijl de kleuren blauw en groen respectievelijk duiden op veiligheid en groei. 
  3. Een hernieuwde visie waarbij we de strategische partner willen zijn aan de managementtafel bij onze klanten. Hechte, langdurige samenwerkingen staan steeds voorop.

 

 

A bird can't fly with just one wing.

Toen we onze intrek in het TIO3 business center namen in 2017, verbouwden we de rechtervleugel op de vierde verdieping. Dat bood alvast een pak meer ruimte dan onze eerste kantoorruimte op de Zonnestraat, maar met een steeds groeiend team en met oog op verdere expansie in kader van onze hernieuwde bedrijfsactiviteiten, moeten we opnieuw kijken naar een grotere ruimte.

Gelukkig hoeven we deze keer geen verhuis meer te overwegen, want een uitbreiding van het huidige kantoor is een mogelijkheid door ook de linkervleugel erbij te nemen. Bedankt TIO3! Daarmee nemen we de hele vierde verdieping in. 

 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Group 1041In het eerste kwartaal komt Driek Desmet aan boord. Wie hem persoonlijk kent, zal snel vertellen dat zijn liefde voor de Italiaanse restaurant immens is, maar zijn collega's kunnen daarenboven nog eens bevestigen dat zijn kennis van technologie nog groter is. Dat maakt hem de ideale Trusted Technology Advisor (TTA)  waarbij hij optimalisaties bedenkt, onderzoekt en vervolgens doorvoert. 

Het mag geen verrassing zijn, dat Driek onze expert is inzake de nakende NIS2-richtlijn en -wetgeving:

Gratis NIS2-whitepaper

 

 

Benoît DoubletLater dat jaar versterkt Benoît Doublet onze sales afdeling. Zoals vele collega's belichaamt hij onze kernwaarden, maar als je naar zijn carrière binnen Direct kijkt, springt Groei er misschien net bovenuit. Zo start hij als Account Manager, bouwt hij de rol van virtual Chief Information Officer binnen Direct uit en schopt hij het tot Sales Manager. Hierbij leidt hij het gehele sales team van Account Executives Account Managers en Solution Sales in goede banen. 

In deze blogpost kan je verder kennis maken met hem en zijn team.

 

Up next: 

Geen stabiele groei zonder fundamentele veiligheid. Een nieuwe strategie en een geheel nieuwe afdeling die beide in nog meer veiligheid voor onze klanten kaderen.