Direct 10 Years
2018: MSP, EOS & values
10 Years of Direct
Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.
Het jaar 2018 wordt gekenmerkt door een belangrijke mijlpaal op zowel zakelijk als organisatorisch vlak: Enerzijds maakten we een grote stap inzake onze bedrijfsmodel en anderzijds verfijnden we onze managementstructuur en kernwaarden. Twee belangrijke evoluties die vandaag nog steeds nauwgezet volgen.
De evolutie naar MSP
Tot dit punt kon je Direct het beste omschrijven als een ietwat klassieke break-fix IT-provider. Dat betekent dat we elk probleem als een afzonderlijk geval behandelden. We kwamen op de wanneer de klant een probleem ervaarde en handelden niet pro-actief. Letterlijk: Pas als iets gebroken was, kwamen wij het fiksen. Hierbij droeg de klant zelf volledig de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van zijn IT-omgeving.
Daarentegen zorgt een MSP, oftewel Managed Service Provider, ervoor dat de IT-omgeving van een klant 24/7 probleemloos opereert. Om dit te bereiken, voert een MSP zaken uit als:
-
routinematig hardware onderhoud uit om problemen te voorkomen
-
continu helpdesk- en externe IT-ondersteuning
-
automatisering van beveiligingspatches en software-updates
-
helpen met IT-consultancy (vCIO).
Het grote verschil is dat de verantwoordelijkheid van de IT-omgeving verschuift van de klant naar de MPS.
Anno 2018 is het MSP-model geen nieuw gegeven in de globale IT-wereld, maar tegelijk nog geen gevestigde waarde, zeker niet op de Belgische markt. Als echte visionairs kijken Koen en Gary echter continu vooruit. Met de kennis en kunde in huis én met de achterliggende gedachte dat Direct sterk gelooft in de kracht van partnerships en langdurige samenwerkingen om onze klanten optimaal te servicen, is de evolutie van break/fix-provider naar Managed Services Provider de volgende logische stap.
Lees er meer over op deze pagina: https://www.direct.eu/over-ons/wat-is-een-managed-service-provider/
What the heck is EOS?
De afkorting EOS doet de meesten onder ons meteen denken aan één van vier zaken: het wetenschappelijke tijdschrift, een godin uit de Griekse mythologie, een automodel van Volkswagen of aan de spiegelreflexcamera's van Canon.
Wat wij echter bedoelen, is het Entrepreneurial Operating System. Een managementsysteem dat ons helpt om onze focus te bewaren en onze bedrijfsdoelen te behalen.
Dit systeem zegt dat elk bedrijf steunt op zes belangrijke onderdelen:
- Visie: Iedereen in de organisatie zit op één lijn over waar we naartoe gaan en hoe we daar geraken.
- Mensen: Op elke niveau van de onderneming moet je zorgen voor de juiste mensen op de juiste plek.
- Gegevens: Kijk naar een handvol objectieve cijfers die een correct beeld geven van hoe de zaken ervoor staan.
- Issues: Het is belangrijk om steeds probleemoplossend te werk te gaan.
- Proces: Systematiseer je bedrijf door kernprocessen te identificeren en te documenteren om je manier van bedrijfsvoering te bepalen.
- Tractie: Discipline en verantwoordelijkheid bij mensen zorgen dat de visie uitgevoerd raakt.
Als grote voorstander wil Direct dit systeem niet enkel gekend maken bij het management. Daarom zit er in elk verwelkomingspakket van een nieuwe Direct-collega twee boeken:
|
|
Beide boeken werden geschreven door Gino Wickman, die het EOS-concept ontwikkelde.
Daaruit vloeiend werden ook onze kernwaarden op punt gesteld. Dit zijn waarden waarin we als bedrijf sterk geloven: we vinden ze terug bij elk van onze collega's, en hechten er veel belang aan tijdens rekrutering en evaluatie. Deze waarden zijn:
- Growth: Groei is in drievoud aanwezig, want we streven steeds naar persoonlijke groei, professionele groei en de groei van onze klanten.
- People: We werken samen met mensen, dus we respecteren het individu, of het nu collega's of klanten zijn, maar we werken ook steeds als een team. #OneTeam zoals we dat met Easi-termen benoemen.
- Transparency: Don't hide the skeletons. We streven liever naar de harde waarheid en eerlijkheid dan een gemakkelijk leugen.
- Quality: We streven kwaliteit na en proberen steeds het verschil te maken op de lange termijn.
- Ownership: Omdat we werken als een team, is het nooit niet ons probleem. Verantwoordelijkheid en samenwerken als een team is o.a. wat succes voortbrengt.
Welkom Jasmine, Gilles, Dirk & Quinten
Heuglijk nieuws: in 2018 werd ons team versterkt door vier collega's die vandaag nog steeds een waardevolle rol spelen in ons verhaal.
We startten het nieuwe jaar met de intrede van Jasmine Vancoppenolle, onze Chief Financial Officer. Als hoofd van de Finance & Admin teams is ze een van onze drijvende krachten.
Gilles Casselman vervoegde ons diezelfde maand bij het Operation team als Project Engineer. Hij legde in de voorafgaande periode een succesvolle stage binnen DirectIT af. Een trend die hij sindsdien enkel voortzette.
Een maand later werden zij vergezeld door Dirk Dekoker, die vandaag vorm geeft aan onze vCIO service. In die rol kan u hem aanzien als de parttime IT-manager van uw bedrijf, waar u beroep op doet wanneer en waar dat nodig is. Hij fungeert als een onpartijdige adviseur die mee schuift aan de managementtafel, waarbij hij een stevig technologisch fundament legt waarop uw gehele bedrijf kan bouwen.
In het najaar kwam ook de jonge 20-jarige Quinten Lauwaet op de proppen. Op zijn indrukwekkende palmares staan intussen meer dan 1.000 projecturen, projecten in binnen- en buitenland, zowel te land als ter zee, het grootste netwerkproject uit onze geschiedenis, enz.
Up next:
"Out with the old. In with the new": DirectIT ondergaat een rebranding.