2014: Ons officiële eerste kantoor

Share

10 Years of Direct

Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.

We gaan verder de volgende mijlpalen in het jaar 2014.

 

Twee handen op één buik

Aan de start van het jaar is onze allereerste werknemer Arno al ruim een half jaar in dienst als System Engineer. Zoals Koen correct had ingeschat, is hij heel leergierig en hands-on. Aan een razendsnel tempo breidt hij zijn bestaande kennis over infrastructure uit en scherpt hij zijn technische skills verder aan. Dat is een opluchting voor Koen, die zo niet meer alleen verantwoordelijk is voor het operationele luik bij de klanten . 

12828400_986972978004677_3064167692854905689_o-3PHOTO-2023-02-01-21-38-08(1)

Toch is hij als bedrijfsleider nog steeds verantwoordelijk voor de andere aspecten van het ondernemen, maar ook daar komt verandering in. Rond februari haalt hij Gary Vanbutsele officieel aan boord bij DirectIT. Na een jarenlange, hechte vriendschap besluiten ze om ook een professionele relatie aan te gaan.

Gary is alvast niet onbekend met de IT-sector en de werking van een IT-provider. Hij maakte tot dan al enkele jaren deel uit van het sales team van de gerenommeerde IT-provider Easi. Met meer dan 25 jaar bedrijvigheid en honderden collega's is Easi intussen een gevestigde waarde op deze markt. 

Het jeukt echter enorm om zelf ook een succesvolle onderneming uit de grond te stampen en hij ziet het enorme potentieel van de piepjonge start-up DirectIT om dit waar te maken. Hij wordt co-managing partner en neemt de verantwoordelijkheid van het sales-luik op zich.

1 - Koen and Gary handshake-1

 

Welkom in het nieuwe kantoor

Onze tijd in de garagebox van het bedrijvencentrum in de Zonnestraat te Ronse vergeten we nooit ofte nimmer. We durven het zelfs legendarisch noemen. Enerzijds is het er soms erg koud in de wintermaanden en vaak enorm warm in de zomermaanden. Enige decoratie komt nooit zijn volste recht door de kille, betonnen vloer en witte bakstenenmuren, en onze enige grote ruimte doet zowel dienst als kantoorruimte, vergaderruimte, coffee corner, opslagruimte, etc. Polyvalent, om het met een eufemisme uit te drukken. Anderzijds treden we zo in de voetsporen van giganten als Apple, Google, Amazon en Hewlett-Packard. Ook zij begonnen hun avontuur op dezelfde manier en zijn intussen niet meer weg te denken uit het huidige technologische landschap.

Met onze drang om te groeien, moeten we dit pand vroeg of laat achter ons laten. We zoeken naar een plek die meer ruimte biedt voor samenwerking en productiviteit, die een zekere professionaliteit uitstraalt bij het ontvangen van klanten, waar we de nodige infrastructuur geordend kunnen plaatsen, en zoveel meer. Kortom: een volwaardig kantoor.

En die vinden we eigenlijk vrij snel, want later dat jaar komt er een volledige verdieping vrij in het bedrijvencentrum dat voldoet aan zowat elke van onze voorwaarden. Dat we hierbij uitzicht hebben op onze vroegere garagebox is een heuse motivator.

De groei van DirectIT wordt alsmaar meer tastbaar en the sky is the limit.

1 - New office

PHOTO-2023-02-01-21-38-14PHOTO-2023-02-01-21-38-13

Up next: 

Nog meer spilfiguren doen hun intrede in het DirectIT-verhaal.