2013: De start van DirectIT

Share

10 Years of Direct

Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.

We starten bij het begin van onze reis in 2013.

 

Pre 2013: Het moment van realisatie

Doorheen de geschiedenis zien we vaak dezelfde wijsheden terugkeren. Zo zei de oppermachtige Julius Caesar ooit: "Ut est rerum omnium magister usus," oftewel "Ervaring is de leraar van alles". Ruwweg 2000 jaar later schreef Albert Einstein het boek Ideas and Opinions, waarin hij stelde dat zijn immense kennis niet vloeit uit de informatie die hij jarenlang vergaarde: "The only source of knowledge is experience.". Nog recenter beschreef de gerenommeerde Braziliaanse auteur Paulo Coelho het als "Nothing can substitute experience".

En zo ging het ook bij onze CEO Koen Lepez.

Na jaren ervaring in de IT-sector als System Engineer stelt hij vast dat de gemiddelde oplossing die de gemiddelde Belgische KMO ontvangt van hun IT-provider een pak beter kan. Hij merkt dat de klant niet optimaal ondersteund wordt en de aangeboden oplossingen, beveiliging en service meestal matig zijn.

Een gemiste kans voor deze IT-providers, want we bevinden in een periode met heel wat uitdagingen inzake IT en cybersecurity. Denk maar aan de grote Target Data Breach, de Edward Snowden Leaks, en de stijgende ransomware-aanvallen zoals CryptoLocker.

Bij Koen wakkert het een vlammetje aan. In zijn dromen ziet hij zichzelf optreden als een volwaardige IT-partner.

Maart 2013: Le moment suprême

Koen zijn goesting om beter te doen bereikt uiteindelijk een hoogtepunt. Hij neemt het heft in eigen handen en start zelf een IT-bedrijf op. Op 27 maart 2013 ziet DirectIT het levenslicht.

Direct-IT start als break/fix IT-provider. Daarmee richt het zich op het repareren en oplossen van problemen met computers, netwerken en andere IT-infrastructuur. Het komt in actie wanneer er een probleem optreedt en herstelt de IT-infrastructuur op een ad-hocbasis.

De uitvalsbasis van zijn éénmansbedrijf wordt een koude, maar grote garagebox in het toenmalige bedrijvencentrum van Ronse.

1 - first office outside_

Juli 2013: Geen eenmansteam meer

Hoewel Koen blij is om zijn droom te kunnen verwezenlijken, zijn het geen gemakkelijke maanden: Naast de enige engineer zijnde, staat hij nu ook in voor de sales, de boekhouding, de marketing, etc. Bovendien moet hij ervoor zorgen dat zijn zaak meer kan verdienen dan de operationele kosten bedragen. Elke dag belt hij bedrijven op met de vraag om langs te komen en zichzelf voor te stellen. 

Maar na maandenlang hard te zwoegen en te geloven in een positieve uitkomst, lukt het hem om een volgende, belangrijke stap te maken: Het aannemen van zijn eerste werknemer. Die was broodnodig om de groeiende workload te kunnen blijven bolwerken.

Hij komt net van de schoolbanken, maar Koen ziet zijn enorme potentieel als engineer. Welkom in de garagebox van DirectIT, Arno Vansteenkiste!

WP_20131028_017

Up next: 

DirectIT verder en verhuist naar hun eerste, officiële kantoorruimte.