Multi-Factor Authenticatie ofwel 2FA.

Share

Volgend op onze voorgaande posts waarin we jullie sensibiliseren op vlak van phishing en de drie meest voorkomende vormen van phishing bieden we je nu uitleg omtrent een beveiligingsmethode. De beste en makkelijkste beveiliging ligt redelijk voor de hand en noemt Multifactorauthenticatie.

Multifactorauthenticatie oftewel MFA/2FA is een methode waarop je je wachtwoord dient in te voeren op één toestel en confirmeren dat jij het bent op een ander toestel. Veel webapplicaties bieden dit als een optioneel onderdeel voor jouw online veiligheid. Wij raden dit altijd aan bij onze gebruikers omdat dit een simpele methode van beveiliging is die veel impact heeft.

Wat is MFA?

MFA wijst op het feit dat je een extra stap moet nemen om jezelf te authenticeren aan de app, programma of email. Wanneer je werkt met de Office 3365 suite kan dit bijvoorbeeld een sms, telefoontje of zelfs een notificatie op je telefoon zijn. Deze stap is verplicht na het invoeren van je gebruikersnaam en passwoord op vreemde toestellen.

Het combineert meerdere stappen om je veiligheid te garanderen met je wachtwoord en iets dat je bij je hebt zoals je GSM. Vandaar ook de naam, multifactor.

MFA Office 365

Waarom is MFA zo belangrijk?

Een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren is heel familiair. We zijn dit allemaal gewend en het brengt een groot gevoel van veiligheid. Maar wat doe je als iemand je wachtwoord heeft kunnen bemachtigen door bijvoorbeeld phishing of social engineering? Dit gebeurt vaker dan we denken en zijn we er niet van op de hoogte als er een aanval succesvol was.

Dit is waarom MFA zo belangrijk is. Het is een extra stap die heel moeilijk te omzeilen valt door een hacker. Zelf al is je wachtwoord en gebruikersnaam gelekt, men krijgt nog geen toegang tot je account. MFA zorgt ervoor dat je persoonlijke en zakelijke informatie veilig is en blijft. Het licht je ook in bij fraudelente handelingen.

Hoe begin ik eraan?

Multi-Factor Authenticatie is altijd onderdeel van een grootschalige verbetering van jouw onderneming.

Contacteer ons voor informatie of een assessment op vlak van cyberveiligheid en we helpen je graag op pad.