Microsoft Planner, jouw persoonlijke project manager.

Share

Niet elke onderneming heeft de middelen om een persoonlijke project manager aan te nemen. Iemand die alles en iedereen kan plannen voor de komende dagen, weken en maanden. Verlicht deze workload nu makkelijk met Microsoft Planner. Microsoft Planner is een productiviteitsoplossing uit de Microsoft 365-suite en levert je de ondersteuning om deadlines te halen en projecten perfect te managen.

Bespaar kosten met Microsoft Planner

Een toegewijde project manager neemt al een aardige hap uit het beschikbare budget van je onderneming. Zorg er dan ook voor dat deze persoon zijn functie met gemak kan uitvoeren. Ondersteun je project manager met een oplossing die je eenvoudig projecten helpt organiseren en managen. Onafhankelijk van de hoeveelheid of complexiteit van het project. Verminder zo het risico, verhoog de productiviteit en verzeker je van succes voor je zaak.

Microsoft Planner is een oplossing die het complexe van project management weghaalt met een heleboel sterke features. Dit is een onderdeel van de Microsoft 365 suite,  dus als je hier al over beschikt, dan beschik je al over Microsoft Planner!

Microsoft planner

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer al je taken beginnen op te stapelen en de stress van deadlines begint te naderen is daar je redder in nood. Microsoft Planner levert je de mogelijkheid om eenvoudig taken, projecten en gebruikers te verdelen in zogenaamde buckets. Deze buckets bestaan uit speciaal toegewezen taken en onderdelen van verschillende projecten. Zo organiseer je als gebruiker heel eenvoudig alles volgens prioriteit, efforts en expertise. In de praktijk zorgt dit ervoor dat je labels kan toevoegen aan taken, overzichtelijk notities kan nemen en deadlines toevoegen aan individuele taken. Conclusie: Breng alle stappen van complexe projecten simpel en duidelijk in kaart.

Delegeer en manage taken binnen je team

Eén van de grote valkuilen tijdens het werken op grote projecten is dat je teveel focust op je eigen taken. Hierdoor realiseer je niet dat je collega’s deadlines missen. Met een project management tool zoals Microsoft Planner wijs je eenvoudig taken toe aan andere personen met heldere uitleg en concrete deadlines. Zo ben je gerust dat elke stap van het project zal behandeld worden. De ontvanger van de taak krijgt notificaties, een herinnering om de deadline te halen en hij of zij weet meteen wat er verwacht zal worden. Gekoppeld hieraan krijg je een mooi overzicht in het analytics gedeelte van Microsoft Planner. Bekijk in één oogopslag waar het goed en fout loopt, wat de valkuilen zijn en welke stappen van het project geoptimaliseerd kunnen worden.

Gebruiksgemak is het kernwoord

Een nieuw stukje software integreren in je onderneming brengt altijd enkele moeilijkheden met zich mee. Gebruikers opleiden en adoptie stimuleren verloopt vaak moeizaam bij complexe nieuwe workflows. Met Microsoft Planner is dit geen enkel probleem. Gezien het integreert met de Microsoft 365 suite en dezelfde eenvoud aanhoud in gebruiksgemak zijn eindgebruikers er altijd snel mee weg. In vergelijking met andere project management tools wint Microsoft Planner op meerdere vlakken. Gebruiksgemak, simpel te navigeren en uitgebreid.