Microsoft Azure: Hoe het werkt en de redenen waarom u het zou kiezen

Share

Bedrijven boeken groot succes met cloudgebaseerde bedrijfsoplossingen over de hele wereld. Ze herdefiniëren hun bedrijfsprocessen door uitbreidbare en veilige cloudgebaseerde bedrijfsapplicaties te gebruiken. 90% van Fortune 500-bedrijven maken gebruik van de uitbreidbare geïntegreerde Clouddiensten van Microsoft Azure om eenvoudige en complexe toepassingen te creëren, toe te passen en te beheren. Azure ondersteunt een brede waaier aan programmeertalen, structuren, besturingssystemen, databases en apparaten waardoor bedrijven gebruik kunnen maken van vertrouwde tools en technologieën.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een cloudcomputingplatform en online portaalsite voor toegang tot en het beheer van clouddiensten en -middelen van Microsoft. Deze diensten en middelen omvatten de opslag en het omzetten van uw data volgens uw wensen. Het enige wat u nodig heeft is een actieve internetverbinding en de mogelijkheid om te verbinden met de Azure portaalsite en voilà! U bent erin geslaagd om toegang te krijgen tot de diensten en middelen.

Dit is wat u over Microsoft Azure moet weten:

 • Het platform werd gelanceerd op 1 februari 2010, aanzienlijk later dan zijn grootste concurrent Amazon Web Services (AWS).
 • Het is volledig gratis om u te registreren en werkt volgens het pay-per-use-principe (betalen per gebruik).
 • 80% van de Fortune 500-bedrijven vertrouwen op Microsoft Azure voor cloudcomputingbehoeften.
 • Azure ondersteunt een brede waaier aan programmeertalen, inclusief Java, Node Js en C#.

Een ander voordeel is het aantal wereldwijde datacentra van Azure. Er zijn 42 Azure datacentra in de wereld, het hoogste aantal aan datacentra voor welk cloudplatform dan ook. Bovendien is het aankoopproces van nog eens 12 datacentra aan de gang, met een maximum van 54.

Wat zijn enkele diensten van Azure en hoe werkt het?

Azure biedt meer dan 200 diensten aan die opgedeeld zijn in 18 categorieën waaronder computing, netwerking, opslag, IoT, migratie, mobiel, analyse, containers, artificiële intelligentie en overige machine learning, integratie, beheertools, ontwikkelingstools, veiligheid, databases, DevOps, media identiteit en webdiensten.

Laten we eens de Azurediensten per categorie overlopen:

A. Computerdiensten

 • Virtuele Machine: Met deze dienst kunt u snel en makkelijk een virtuele machine creëren waarop Windows, Linux of een ander besturingssysteem draait.
 • Clouddienst: Deze dienst maakt de ontwikkeling van uitbreidbare toepassingen in de cloud mogelijk. Azure zorgt voor alles nadat de toepassing geïnstalleerd wordt, inclusief levering, taakverdeling en statuscontrole.
 • Service Fabric: Het proces om een Microservice te ontwikkelen is aanzienlijk gestroomlijnd bij het gebruik van een Service Fabric. Microservice is een verzameling van kleinere gebundelde toepassingen.
 • Functies: U kunt toepassingen in elke programmeertaal creëren door gebruik te maken van Functies. De beste eigenschap van deze dienst is dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over de hardwarevereisten bij het ontwikkelen van toepassingen, aangezien Azure dit allemaal voor u doet. U dient enkel de code te uploaden.
 • Azure CDN: Azure CDN (Content Delivery Network) is gericht op het leveren van inhoud aan gebruikers. Het werkt met een hoge bandbreedte en de inhoud kan naar iedereen ter wereld worden gedistribueerd. De CDN-dienst maakt gebruik van een gedistribueerd servernetwerk die strategisch over de hele wereld zijn geplaatst om ervoor te zorgen dat gebruikers zo snel mogelijk toegang hebben tot hun gegevens.
 • Express Route: Deze dienst maakt het mogelijk om een private verbinding tot stand te brengen tussen uw lokaal netwerk en de Microsoft Cloud of eender welke dienst die u wenst. De enige communicatie die hier plaatsvindt, is dus tussen het bedrijfsnetwerk en de gewenste dienst.
 • Virtueel netwerk: Het virtuele netwerk brengt een veilige communicatie tot stand tussen alle Azurediensten.
 • Azure DNS: Azure DNS maakt het mogelijk om uw DNS of systeemdomeinen te organiseren op Azure.

B. Opslag

 • SchijfopslagDeze dienst geeft u de optie om uw virtuele machine op te slaan op een HDD (Hard Disk Drive) of een SSD (Solid State Drive).
 • Blobopslag: Deze dienst is geoptimaliseerd om grote hoeveelheden ongestructureerde data, zoals tekst en binaire data, op te slaan.
 • Bestandsopslag: Dit is een beheerde dienst voor bestandsopslag die toegankelijk is via het SMB-protocol (Server Message Block), dat in de industrie gebruikelijk is.
 • Queue storage: U kunt een stabiele berichtwachtrij voor een grote belastingcapaciteit verkrijgen door gebruik te maken van queue storage (wachtrijopslag). Deze dienst is wereldwijd beschikbaar.

Waarom Azure gebruiken?

Nu u meer informatie heeft verkregen over Azure en de diensten die het aanbiedt, bent u misschien geïnteresseerd om de vele toepassingen van Azure te leren kennen.

 • App-ontwikkeling: Azure maakt het mogelijk om eender welke webtoepassing te creëren.
 • Testen: Eenmaal de toepassing met succes op het platform is ontwikkeld, kan deze worden getest.
 • App hosting: Azure kan u helpen met applicatiehosting eenmaal het testen is voltooid.
 • Creëer Virtuele Machines: Met behulp van Azure, kunt u een virtuele machine creëren in vrijwel elke configuratie die u maar wilt.
 • Integratie- en synchronisatiefuncties: Azure maakt de integratie en synchronisatie van virtuele apparaten en mappen mogelijk.
 • Verzamelen en opslaan van statistieken: Azure maakt het verzamelen en opslaan van statistieken mogelijk, wat kan helpen om te bepalen wat werkt.
 • Virtuele harddrives: Dit zijn uitbreidingen van virtuele machines, zij bieden enorme gegevensopslag aan.

De voornaamste redenen om Azure te kiezen voor uw bedrijf

1) Infrastructure as a service (IaaS) en Platform As a Service (PaaS) mogelijkheden

Azure biedt een aantrekkelijke mix tussen ‘Infrastructure As a Service’ (IaaS) en ‘Platform As a Service’ (PaaS) diensten. Bedrijven kunnen hun infrastructuur uitbesteden aan Azure en enkel betalen wat ze gebruiken, terwijl PaaS het hen mogelijk maakt om hun eigen webtoepassingen en -oplossingen te ontwikkelen zonder de onderliggende infrastructuur te moeten aankopen of onderhouden. De top Azure-consultants van de Microsoft partnergemeenschap kunnen bedrijven helpen om Azure PaaS en IaaS te benutten om bedrijfstoepassingen in de cloud te creëren voor een snellere bedrijfsgroei.

2) Beveiligingsaanbod

Azure is ontworpen op basis van het toonaangevende proces ‘Security Development Lifecycle’ (SDL). Het is ontwikkeld op basis van veiligheid waardoor privégegevens en -diensten veilig en beschermd op de Azure Cloud worden bewaard. Microsoft Azure heeft de beste nalevingsdekking van meer dan 50 nalevingsaanbiedingen en is het Cloudplatform bij uitstek voor Amerikaanse overheidsinstellingen. Bovendien is het de eerste die ISO 27018 gecertificeerd is, een nieuwe internationale norm voor cloudprivacy. Als gevolg daarvan garandeert Microsoft het hoogste niveau van beveiliging voor alle Azure Cloud-activiteiten en -gegevens.

3) Uitbreidbaarheid en aanpasbaarheid

Azure maakt de creatie mogelijk van toepassingen die gemakkelijk draaien, niet beïnvloedbaar zijn, en 10 tot 10 miljoen gebruikers tellen zonder extra codering. Azure Storage biedt cloudgebaseerde opslagdiensten aan die aanpasbaar, veilig, beveiligd en efficiënt zijn. Het wordt makkelijk om instellingen aan te passen en het aantal processoren te verhogen die beschikbaar zijn voor de toepassing.