M365-prijsstijging en NCE- abonnementsveranderingen

Share

De Microsoft New Commerce Experience (kortweg: NCE) gaat in vanaf Maart, en er zijn enkele belangrijke beslissingen die je moet maken als KMO.

Microsoft evolueert op deze manier naar een minder complexe manier van licenties en kosten, ondersteund door verhoogde flexibiliteit tijdens het aankopen van licenties. Als jouw persoonlijke Microsoft Experts, staat het Direct team klaar om je te ondersteunen tijdens deze veranderingen.

> Lees hier de aankondiging van Microsoft.

Snel reageren is een must als je wil besparen!

Alle Microsoft transactie’s voor één van deze voorgaande zes producten zullen tot en met 14 Maart 2022 gefactureerd worden aan de prijzen van Februari 2022.

Alle Microsoft transacties voor één van deze voorgaande zes licenties zullen na 14 Maart 2022 gefactureerd worden aan de prijzen van Maart 2022.

Welke licenties ondervinden specifiek impact?

Vanaf Maart 2022 heeft de prijsstijging, die afhankelijk van de licentie kan oplopen tot 15% , impact op:

  • Microsoft 365 Business Basic
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Office 365 E1
  • Office 365 E3
  • Office 365 E5
  • Microsoft 365 E3

Onduidelijk? Bekijk de voorbeelden

Voorbeeld 1:

Je reserveert nog uitzonderlijk voor één jaar aan de prijzen van Februari. Klant beslist om huidige licentie’s te verlengen voor een jaar om de prijsstijging te vermijden. De klant betaalt de volledige licentiekost voor het jaar up-front en ontvangt zo een 5-9% korting op de nieuwe prijzen die in Maart actief gaan.

Voorbeeld 2:

Je beslist om niet te vast te leggen voor 14 Maart 2022. Je ontvangt de prijsstijging en vanaf Juni 2022 enroll je automatisch in de NCE pricing. Op dit moment kies je voor maandelijks en ontvang je een extra prijsstijging bovenop. Wij raden dit enkel aan voor tijdelijke werknemers (stagiaires, seizoensarbeiders, etc.)

Voorbeeld 3:

Je beslist om niet te vast te leggen voor 14 Maart 2022. Je ontvangt de prijsstijging en vanaf Juni 2022 enroll je automatisch in de NCE pricing. Op dit moment kies je voor jaarlijks en vermijd je de meerkost van een maandelijks abonnement.