Managed IT, een logische keuze.

Share

Twijfel je of je waarde kan halen uit het outsourcen van je IT? We begrijpen dat zaakvoerders vaak het vooroordeel hebben dat in-house zaken uitvoeren vaak kostenefficiënter is. Jammer genoeg is dit niet het geval in de meeste ondernemingen.

In ‘t kort

Als je waarde wil, outsource dan je IT naar betrouwbare, ervaren en professionele engineers. Op het eerste gezicht zal je meteen de conclusie maken dat je niet bespaart met deze beslissing maar dat is niet zo: Een volledig in-house IT departement met de kennis, expertise en continue bijscholing is een grotere investering dan outsourced IT.

A. Verminderde loonkosten

Elke ondernemer zal dit beamen. Je wil kosten besparen maar niet inboeten op de kwaliteit van je diensten. Hoe ligt dit dan in lijn met managed IT-diensten? Heel simpel, als je als onderneming volledig naar de cloud wenst met een sterke cybersecurity ondersteund door het nieuwe moderne werken. Dit zijn 3 volledig verschillende expertises binnen IT en hebben dusdanig ook 3 profielen nodig. De inhoud van deze expertise is zodanig complex en evoluerend dat het voor de meeste KMO’s gewoon onbetaalbaar is.

Het andere probleem is één van betrouwbaarheid. Als je onderneming 50 werknemers heeft en beschikt over één IT-support persoon. Wat doe je dan als hij afwezig is of vertrekt naar een andere onderneming? Als je je IT outsourced bel je gewoon naar je Managed Service Provider en staat er meteen een volledig team experten voor je klaar, onafhankelijk van het onderwerp of de complexiteit.

B. Nooit een tekort aan expertise, ervaring of vaardigheden

IT is complex en evolueert aan een razendsnel tempo. Met een Managed Service Provider kan je er zeker van zijn dat elk probleem of technische uitdaging behandeld zal worden door een team experten. Experten die elke dag technologische uitdagingen tegenkomen helpen je sneller op pad. Zo ben jij terug sneller gedepanneerd en kan je verder met je dag.

C. Gedaan met inconsistentie

Je hoeft geen rekening te houden met feestdagen, ziektedagen of andere zaken die de continuïteit van je onderneming in gevaar brengen. Een outsourced IT-team staat altijd paraat voor je onderneming, ze zijn letterlijk maar een telefoontje van je verwijderd.

Nog een vorm van inconsistentie waar je best rekening mee houd is de legislatie rondom digitalisering. Een Managed Service Provider volgt de veranderingen op de voet op. Je hoeft je dus niet bezig te houden met wetgevingen op te zoeken of processen te bedenken om cybercriminaliteit voor te zijn. Reken op de expertise van experten. Zij zorgen ervoor dat een probleem zich niet kan ontpoppen tot een probleem.
 Handshake after deal