Je IT-support uitbesteden, logisch toch?

Share

Ben je een KMO die worstelt met tijdsgebrek, een tekort aan expertise of gewoon de juiste mensen voor kwalitatieve IT-ondersteuning en advies? Zo ja, dan is het misschien de moeite waard om managed support te overwegen.

Technologie ligt aan de basis van elk aspect binnen een moderne onderneming. Ondernemingen kunnen niet langer vertrouwen op ondermaatse IT-ondersteuning. Zonder een proactief, betrouwbaar en ervaren team van IT-experts dat systemen proactief ondersteunt, loopt de onderneming het risico op productiviteits- en inkomstenverlies die de reputatie schaden en tot aanzienlijk financieel verlies leiden.

De vraag is dan of managed support iets voor jouw onderneming is. Dit hangt af van de doelstellingen binnen de KMO. In deze blog post leggen we eens de pro’s uit van een managed support dienst ten opzichte van een volledig intern IT-team.

Managed support betekent niet zozeer de outsourcing van je volledige IT-ondersteuning! Vaak gebeurt dit in tandem met de in-house IT’ers zodat er een focus op wat écht telt kan plaatsvinden. Wij nemen de basis over en jouw team focust zich op de kern. Jouw business doen groeien.

Outsourcing

Managed support: De voordelen

A. Expertise

Managed service providers zoals Direct beschikken over een groot aantal ervaren IT-engineers. Heel moeilijke profielen in de huidige arbeidsmarkt. Bovendien hebben engineers van een MSP eigen technische opleidingen en houden ze zich aan best practices. Zij hebben de expertise die je nodig hebt om je doelen te bereiken en zo hoef je zelf niet op zoek naar dergelijke mensen.

B. Minder risico

Managed support geeft meer mogelijkheden, en vermindert ook het financiële risico voor de onderneming. Met een managed services partner werk je met een vast bedrag per user per maand. Eenvoudig schaalbaar en makkelijk te budgetteren.

C. Projectondersteuning

Managed support levert een antwoord op complexe technische projecten voor uiteenlopende bedrijven. Een managed services partner heeft de ervaring om projecten te leveren die een intern team misschien niet heeft. Dit kan van alles omvatten, van kantoorverhuizingen tot cloudmigraties. Uiteindelijk moet je erop kunnen vertrouwen dat je over het beste team beschikt om risico’s te beperken, verstoringen te voorkomen en een naadloze ervaring te garanderen.

D. Schaalbaarheid

Een managed services provider beschikt over de middelen en mankracht om je KMO meteen te ondersteunen wanneer je schaalt, naar boven of beneden. Bij een groeibedrijf is het tijdrovend en duur om meer kwalitatieve interne IT-engineers aan te werven om de toenemende behoeften te ondersteunen. Als je hier kan rekenen op een externe partner met een hele hoop kwalitaiteve engineers? Ja, dan is dit zeker en vast geen uitdaging meer.