Hannecard en Direct, een samenwerking die de cloud op rolletjes doet lopen

Share

In deze blog laten we Ben Vercruysse, IT-manager binnen Hannecard aan het woord over de move to the cloud, een samenwerking met een managed cloud service provider en de uitdagingen binnen een modern IT-departement over het onderhouden en behouden van de juiste expertise en ervaring.

 

Hannecard, een globale speler die lokaal opereert

Hannecard is een onderneming die zich altijd heeft gespecialiseerd in rol-en walsbekleding voor industriële toepassingen. Een internationale bedrijvengroep met 11 productie-eenheden en aanwezigheid in 16 landen ondersteund door om en bij de 600 werknemers. Hun sterke groei, internationale aanwezigheid en een topprioriteit voor flexibiliteit en kwaliteit draagt mee bij tot een uniek bedrijf. Een onderneming die het vertrouwen van vele bedrijven wereldwijd verdient heeft.

“In zo een sterk groeiende omgeving is een betrouwbare IT omgeving met de juiste visie onontbeerlijk ” zoals Gary, Co-CEO van Direct, aangaf in een recent artikel met Bloovi.

 

Elk op zijn eilandje

“Voor onze samenwerking met Direct werkte elke locatie zowat op z’n eigen IT-eilandje.” haalt Ben aan. Hannecard probeerde eerst zelf alles op te vangen met eigen servers op locatie. Het probleem hier was dat de focus altijd eindigde op het aanbieden van support eerder dan een focus op de ondersteuning en groei van de business.

“Ik voelde dat mijn focus te vaak werd opgeëist door backoffice problemen en mijn aandacht afleidde van belangrijke klantgerichte projecten.”

“Een versterking van het IT team was broodnodig en dit hebben we in eerste instantie in-house proberen opvangen” laat Ben vallen. “Soms ontbrak het ons aan de juiste kennis, ofwel bleek het moeilijk om competentie aan boord te houden.” Kortom, het uitbouwen van een in-house team bleek niet zo evident.

 

Een groot risico

“Het risico om zelf service provider te spelen kwam neer op een risico die te groot was geworden voor onze afdelingen. Al zeker omdat ik ook op die manier mijn focus niet kon herleggen van support naar ondersteuning van onze business.” zegt Ben.

Hannecard zocht in eerste instantie een partner die het bestaande netwerk wou beheren, het was een mooi meegenomen troef dat Direct hier als lokale speler kon op ingaan. “Het grootste voordeel was eerst dat men lokaal gelegen was, we zien hun kantoor van bij ons.” maar voegt Ben er snel aan toe:”Tijdens de eerste gesprekken werd ook wel snel duidelijk dat hun competenties en professionele aanpak ons echt vooruit kon helpen als strategisch klankbord. Hun verhaal heeft ons kunnen overtuigen om de move to the cloud te maken.”

“Voor mij was de keuze om te switchen van een inhouse team naar een outsourced oplossing een logische keuze.”

Een belangrijke fase tijdens die eerste gesprekken was dat de voor- en nadelen goed opgesomd werden voor Hannecard.

“Zeker op vlak van budget moesten afwegingen gemaakt worden om ons besturend team te overtuigen. In die eerste gesprekken was snel duidelijk dat Direct een onderneming met een grote operationele maturiteit is die echt onze IT omgeving vooruit kon helpen.”

In één klap werd de tweekoppige IT-afdeling van Hannecard met een volledig team experten uitgebreid.

 

Niemand binnen het bedrijf ligt ervan wakker, tenzij het niet werkt!

“Je kiest volgens mij best een professionele service provider die de verantwoordelijkheid op zich neemt om de basis van je IT omgeving elke dag te waarborgen.” geeft Ben mee als advies.

Direct ontfermt zich over het volledige systeem en de eerstelijns support zodat alle gebruikers gewaarborgd zijn en het interne IT- team zich volledig kan focussen op technologische innovatieve projecten voor Hannecard.

“Bovendien ben je vrij van zorgen over het vinden en behouden van technisch IT talent en de IT schaalt eenvoudigweg mee met de groei van onze onderneming.”

Van rolletjes naar de Cloud

Ondertussen heeft de samenwerking tussen Direct en Hannecard al vele projecten opgeleverd zoals een migratie naar de cloud die een meerwaarde bieden voor hun langetermijnstrategie. IT is niet langer aanzien als een commoditeit maar een echte driver voor succes binnen een onderneming. “Een migratie naar de cloud, verhuisprojecten en de typische problemen die een bouwproject met zich meebrengt zijn allemaal aangepakt op een slimme, snelle en simpele manier.”

“Het is mij ook opgevallen dat zowel het project team als het support team héél weinig verloop kent. Mede hierdoor zijn ze altijd perfect op de hoogte van onze IT operaties.”

Direct ondersteunt Hannecard zowel op strategisch als technisch vlak. “We gebruiken hen als klankbord,” zegt Ben “Zij helpen op die manier ons als onderneming klaar te staan voor groei op IT vlak en onze samenwerking zorgt ervoor dat mijn focus behouden blijft op de interne processen en innovatie binnen de business.”

Ook benieuwd wat Direct voor jouw onderneming kan betekenen?