Drie veiligheidsoplossingen voor de moderne werkplek.

Share

In de moderne werkplek is alles digitaal. Digitaal beveiligen doe je niet meer met een goed slot en een verstopte sleutel. Digitaal beveiligen doe je aan de hand van slimme, snelle en simpele oplossingen die je volledige cyberveiligheid garanderen.

Ontdek in deze blog post drie van de belangrijkste oplossingen die veel impact hebben en weinig aanpassing vragen.

1. Multifactorauthenticatie

MFA ofwel Multifactorauthenticatie is een extra verificatielaag tussen het inloggen en het effectief raadplegen van het netwerk. Dit gebeurt aan de hand van een tweede manier om jezelf als gebruiker te authenticeren. Afhankelijk van de gekozen methode kan het zijn dat je bijvoorbeeld op een app moet klikken dat jij het wel degelijk bent na het invoeren van je paswoord of zelfs even je vingerafdruk scannen.

De bedoeling is dat het op een niet intrusieve manier de veiligheid verhoogt. Meer dan 95 % van hacking aanvallen kunnen voorkomen worden via MFA. Het is een extra stap die heel moeilijk te omzeilen valt door een hacker.

> Lees hier meer over MFA 

2. Conditional Access

Conditional Access is een oplossing die samenloopt met MDM en MAM-oplossingen. Geen idee wat dit betekent? Lees eerst even deze korte uitleg. Hier gaat het over een overkoepelend systeem die in de achtergrond een heleboel checks en controlepunten doorloopt vooraleer een gebruiker toegang krijgt tot delen van je data of rechten krijgt om te downloaden, aanpassingen te maken of toe te voegen. Hier kan je zo ver in gaan als je wilt.

Wil je enkele concrete voorbeelden te weten komen? Aarzel niet om ons te contacteren en we leggen je graag uit hoe één van onze klanten Conditional Access implementeert om zijn globale werkkrachten veilig te laten samenwerken.

3. Microsoft Advanced Threat Protection

Microsoft Advanced Threat Protection oftewel ATP in het kort is een cloud gebaseerde email service die jouw onderneming beschermt tegen malware en virussen. Dit gebeurt aan de hand van robuste zero-day bescherming.

Je bent gegarandeerd van de meest actuele bescherming aangeleverd door de méér dan 3.000 personen tellend cybersecurity team van Microsoft. Het levert je duidelijke rapportages op van de risico’s die je onderneming loopt en helpt deze ook voorkomen.

Kortom, een allround oplossing die ingebakken zit in jouw Office 365.