Direct bekrachtigt versterkte positie voor 2023

Share

Final_doorzzichtig_klein-1Direct blijft Direct, of toch al zeker tot het einde van 2023. Ook onze Protect & Grow visie blijft behouden. Maar onze toekomst met Easi wordt verder uitgestippeld, beginnend met een toevoeging aan de huidige branding en nieuwe samenwerkingen.

De evolutie van Direct

Direct viert binnenkort haar 10-jarige bestaan. Op 28 maart 2013 richtte Koen Lepez het IT-bedrijf op. Sindsdien onderging het bedrijf een heuse evolutie. Van DirectIT tot Direct, van break-fix provider naar Managed Security & Service Partner (MSSP).

Met de focus op het proactieve beheer van IT-omgevingen bij KMO’s, brengt Direct meer dan 30 specialisten en expertises samen op het vlak van Azure Cloud, cybersecurity en de moderne werkplek.

En dat ging niet onopgemerkt voorbij, want in december 2021 kwam Direct in handen van het toonaangevende IT-bedrijf Easi.

Thomas Van Eeckhout, CEO van Easi, licht de overname toe: “Direct specialiseert zich in het proactieve beheer van IT-omgevingen. De overname betekent dus een flinke investering in het cloudaanbod voor Easi en een injectie met bijkomende expertise op vlak van managed services. Hiermee versterkt Easi haar positie op de Vlaamse markt.”

De kracht van Easi

Easi is een Belgisch IT-bedrijf dat al sinds 1999 state-of-the-art solutions aanbiedt voor de mid-market. Na meer dan twee succesvolle decennia, ook tijdens de pandemiecrisis, is de ambitie om te groeien enkel toegenomen. Dat vertaalt zich enerzijds in uitbreidingen op internationaal vlak, maar anderzijds ook in verankering op de Belgische markt. Dankzij een reeks van acquisities worden nieuwe synergiën teweeg gebracht voor klanten.

Deze acquisities vormen een win-winsituatie voor beide partijen én hun stakeholders, verduidelijkt Koen Lepez, CEO van Direct: “Deze overname betekent een grote stap vooruit voor onze klanten. Niet alleen worden we onderdeel van een meer solide structuur, we krijgen naast onze eigen specialisaties ook toegang tot bijkomende expertise op verschillende vlakken. De integratie zal Direct extra inzichten verschaffen over business applications, application development, cloud solutions en cybersecurity.

Bij Easi is ‘erkenning’ het belangrijkste trefwoord. Investeren in het hr-beleid is prioriteit nummer één, want een blije medewerker is een geëngageerde medewerker. Bovendien kan elke Easi-medewerker vandaag aandeelhouder worden. Zo werken ze niet langer voor het bedrijf van hun baas, maar voor hun eigen bedrijf. Inmiddels is dit het geval bij 25% van alle medewerkers.

Easi telt inmiddels meer dan 500 medewerkers en verschillende vestigingen in Leuven, Gent, Nijvel, Luik, Luxemburg en Parijs. Ze werden al 8 keer op rij verkozen tot Best Workplace door Great Place to Work®.

Softe rebranding

Om zowel het vertrouwen vanuit Easi in onze specialisaties en de toegang tot een groter netwerk met bijkomende expertise meer merkbaar te maken voor onze stakeholders, hielden we een strategische oefening.

Dat resulteerde in een eerste fase in een softe rebranding. In 2023 blijft het Direct-logo nog behouden voor herkenbaarheid. De baseline, en tevens onze visie, ‘Protect & Grow’ maakt plaats voor een vermelding van Easi, volgens hun huisstijl.

Soft rebranding Direct, powered by Easi

Ongewijzigde visie

De visie die we sinds 2019 behartigen, vervalt daarmee allesbehalve. Die blijft bovendien ook visueel nog steeds aanwezig dankzij het schild-icoon. Het schild staat voor Protect en de stijgende lijn op het schild staat voor Grow.  

Protect: We merken dat technologie een must is voor elke onderneming. Echter, zonder bescherming kan er geen continuïteit gegarandeerd worden. Enkel in een veilig omgeving kan er volop gefocust worden op groei. Security-first, daar streven we naar.

Grow: We aanzien onze samenwerkingen met klanten als strategische partnerships. Succesvolle samenwerking doen onze beide organisaties groeien. Hierbij focussen op groei bij de verschillende aspecten van het ondernemingen: Groei in People, in Business, in Processes, …

Volgende stap voor Direct

Koen Lepez & Thomas Van EeckhoutDat we de kans krijgen om te blijven groeien en uit te breiden met behoud van onze autonomie toont het niveau van vertrouwen aan dat er tussen onze bedrijven bestaat,” voegt Koen Lepez toe. 

Hoewel Direct ook in 2023 geheel autonoom haar groeitraject blijft voorzetten, wordt er alvast gekeken om nieuwe samenwerkingen te faciliteren. Dat vergemakkelijkt de verdere stappen die nog volgen. De focus ligt hierbij sterk op één van de vele overlappende kernwaarden van Direct en Easi: People. We zetten mensen centraal in een digitale wereld.

Dit jaar leren de teams elkaar beter kennen. In januari vond een eerste, grote ontmoeting plaats op het hoofdkantoor in Nijvel. Daar maakte het voltallige Direct-team kennis met vele Easi-collega’s, alsook de faciliteiten, systemen en ambities van de groep. Op de planning staat eerstvolgend nog een Business Line MIT meeting. Hierbij maken we kennis met andere nieuwkomers binnen het onderdeel Managed IT Solutions (MIT), zoals SwitchPoint en Procsima-Group. In het najaar volgt daaruit nog een grootse teambuidling, nl. de MIT Business Trip. We ronden de maand Maart af met de jaarlijkse Easi Kick Off, een groot bedrijfsfeest met alle werknemers van Easi.

 

Koen Lepez - ronde fotoKoen Lepez

CEO, Direct
koen.lepez@direct.eu
www.direct.eu

 

Thomas Van Eeckhout - ronde fotoThomas Van Eeckhout

CEO, Easi 
t.vaneeckhout@easi.net
www.easi.net