Waarom Microsoft 365 thuiswerken eenvoudiger maakt

Share

Het is duidelijk dat onze werkomgeving volledig veranderd is, sinds we onze werkdag niet meer voltijds op kantoor spenderen . Bijgevolg blijft het aantal telewerkers en mensen die flexibel werken enkel stijgen.

Maakt jouw onderneming zich zorgen dat ze achteroplopen of twijfel je of thuiswerken wel even productief is? Begrijpelijk, maar we helpen je graag op weg, als experten die dag in, dag uit bezig zijn met de moderne werkplek binnen ondernemingen uit te rollen dankzij Microsoft 365.

Wat is Microsoft 365 exact?

Microsoft 365, in het kort, is een one-stop-shop voor de moderne werkplek. Het omvat alle tools en programma’s die je maar kan nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat je zonder enige bedreiging vanaf elke locatie al jouw werk kan doen. Of het nu gaat om vergaderen via video, samenwerken op bestanden of complexe projecten tot een goed einde brengen.

We tonen de meerwaarde van Microsoft 365 aan de hand van 5 voordelen. 

1. De klok rond toegankelijkheid

De eerste stap om met succes werken op afstand te implementeren, is medewerkers de tools te geven die ze nodig hebben om normaal te werken. Met Microsoft 365 is het openen, delen en samenwerken in documenten nog nooit zo eenvoudig geweest. Een online versie van Word, Excel en Powerpoint zorgt voor real-time samenwerking. Jouw medewerkers krijgen zo ook toegang tot OneDrive – een online opslagplatform waarmee je bestanden kunt opslaan en die dan overal en op elk apparaat kunt openen. Gemakkelijk!

Maar hoe zit het met gedeelde bedrijfsbestanden? Dat is waar SharePoint voor is. Een web-based samenwerkingsplatform dat deel uitmaakt van Microsoft 365. Met SharePoint kunnen werknemers eenvoudig bestanden vinden doorheen het bedrijfsnetwerk, samenwerken en veilig communiceren.

2. Werk samen als iedereen verspreid is

Tegenwoordig hoef je niet meer naast elkaar te zitten om samen te werken. En al zeker niet in een duffe meeting room. Eén van de voordelen van Microsoft 365 is toegang hebben tot alle Microsoft 365-applicaties en hun voordelen – inclusief Word, PowerPoint, Excel en nog veel meer! In real-time documenten delen en met collega’s samenwerken. Of je nu een voorstel, presentatie of projectplan opstelt, met deze applicaties kunnen werknemers samenwerken. Zelfs al bevinden ze zich aan de andere kant van de wereld. En dit zonder enig verlies van productiviteit.

3. Een veilige werkplek is een gelukkige werkplek

Om werken op afstand te realiseren, moet het veilig en flexibel zijn. Organisaties hebben de juiste software en beveiliging nodig om werknemers en bedrijfsgegevens te beschermen. Het dreigingslandschap evolueert en daarom moet je continu beschermd blijven. Dit kan een uitdaging zijn, zeker wanneer de helft van jouw personeel op afstand werkt. Wanneer je Microsoft 365 implementeert, heb je direct toegang tot een reeks beveiligingsfuncties die je kan inschakelen, waaronder:

  • Geavanceerde bescherming tegen bedreigingen: bescherm bestanden, e-mails en Office 365-producten tegen aanvallen.
  • Windows Defender: bescherm jouw Windows-computer tegen adware, spyware en virussen.
  • Beheer van mobiele apparaten: beheer de mobiele apparaten van medewerkers veilig. Je kunt het beveiligingsbeleid beheren, een apparaat wissen en apparaatrapporten bekijken.
  • Secure Score: hoe veilig de organisatie werkelijk is, leest u in Office 365. Bekijk aanbevelingen op basis van activiteiten en beveiligingsinstellingen.

4. Communicatie is de sleutel

Communicatie is de sleutel. En werken op afstand zou hier geen invloed op moeten hebben. Veel bedrijven maken zich zorgen over een gebrek aan communicatie als ze hun werknemers eenmaal op afstand laten werken. Dit hoeft geen enkel probleem te vormen. Microsoft 365 opent het bedrijf voor verschillende communicatiekanalen, waaronder; Skype, Teams en Yammer. Met deze drie tools kan je alle reguliere communicatie voortzetten. Houd de ochtend bij met een videoconferentie op Skype, houd het team op één lijn met een groepschat in Teams en geef die essentiële bedrijfsaankondigingen door via Yammer. Geef medewerkers het gevoel dat ze het kantoor nooit hebben verlaten.

5. Doorbreek slechte gewoonten

Als de klokt 17 uur slaat, vraag je je dan af wat die dag hebt gedaan? Met MyAnalytics kunnen medewerkers een samenvatting zien van hoe ze hun tijd hebben besteed, waardoor ze inzicht krijgen in:

  • Vergaderuren
  • Tijd besteed aan e-mails
  • Hoeveel focusuren je had
  • Tijd besteed aan chats en telefoontjes
  • Documenten bewerkt na de werkuren

Op basis van deze informatie zal MyAnalytics werknemers suggesties geven over hoe ze hun werkgewoonten thuis kunnen verbeteren – of het nu gaat om het verminderen van onproductieve vergaderingen of om een ​​betere balans tussen werk en privé te krijgen. Werk slimmer, niet harder en begin met het opbouwen van betere werkgewoonten met MyAnalytics.

Conclusie

Dus daar heb je het. Onze vijf redenen waarom Microsoft 365 de ideale oplossing is voor thuiswerk. Neem voor ondersteuning en begeleiding bij deze overgang contact op met onze experts. Wij helpen je graag op weg om alles zo vlot mogelijk te implementeren en organiseren gerichte opleidingen voor jou en jouw collega’s.