De 3 handigste Microsoft oplossingen om samenwerking te optimaliseren.

Share

Elke onderneming heeft baat bij efficiëntere samenwerking. Afdelingen die efficiënter samenwerken leveren consistenter taken af op tijd. Zo maken ze een grotere impact op het toekomstige succes van de onderneming. Deze manier van efficiënte en schaalbare samenwerking krijgt uiteraard veel tractie de voorbije jaren onder de noemer digitale transformatie.

Om deze interne en externe communicatie te stimuleren kunnen ondernemingen beroep doen op de oplossingen van Microsoft. In de moderne werkplek van vandaag is de Office suite niet meer weg te denken. We lijsten daarom drie handige tools uit het aanbod op om jou een beeld te geven wat simpel, snel en simpel impact kan hebben.

1. Microsoft Teams App

Teams is Microsoft’s toegewezen plek om interne teamwork te optimaliseren. Op deze manier kunnen verschillende afdelingen of zelfs het volledige bedrijf optimaal samenwerken. Microsoft Teams is een programma die ervoor zorgt dat werknemers kunnen chatten in “team chat” kanalen, samenwerken in Office 365 documenten online en zelfs videoconferenties kunnen lanceren vanop elk toestel.

Met Teams geef je iedereen binnen jouw onderneming de kans om de hoogste graad van samenwerking te bereiken. Ze krijgen een place om te chatten, ontmoeten of samenwerken in bestanden – los van het feit of ze op kantoor zijn of remote werken.

2. Microsoft Surface Toestellen

De familie van Microsoft Surface toestellen zijn van in het begin gebouwd om perfect te werken met Teams en Office 365. Op deze manier bieden ze ondernemingen het beste platform om samenwerking, veiligheid en communicatie te optimaliseren.

  1. Eén van de mooie voorbeelden hiervan zijn de Microsoft Surface Pro en Surface Go toestellen met 4G connecties. Deze toestellen zijn al bij veel ondernemingen onmisbaar voor remote of on-the-road werknemers. De mobiliteit van je onderneming kan hierdoor torenhoog worden omdat je op elk moment, op elke plek toegang hebt tot de samenwerking hub van jouw onderneming.

Microsoft Surface 2

  1. Een ander voorbeeld is de Microsoft Surface Hub 2. Het is een toestel die op kantoor kan gebruikt worden als grootschalig whiteboard voor meetings. Het toont tot vier gelijklopende video feeds voor teleconferenties en gebruikt een aantal technieken die audio- en videokwaliteit optimaliseert. Op deze manier kan je de meetings van jouw onderneming naar een optimaal niveau van productiviteit brengen.

3. De functies van Office 365

Office 365 neemt de traditionele suite van van Microsoft Office tools en maakt ze handiger en collaboratiever dan ooit.

  • Met de as-a-service subscriptie zorgen we voor gratis en instant updates elke keer een nieuwe feature uitkomt. Zo loopt je onderneming nooit achter op een update en ben je verzekerd van de meest productieve en veiligste bedrijfsomgeving.

    Vergelijk dit met de oude methode waarin je elke keer de nieuwste versie moest kopen om zeker te zijn van de veiligste omgeving. Dan zat je ook nog eens met het probleem dat veel documenten comptabiliteits- of migratieproblemen ondervonden bij de switch.

  • Eén van de handigste functies van Office 365 is het feit dat je nu heel makkelijk kan samenwerken aan bestanden. Je kan live werken in dezelfde Excel-sheet door middel van Teams. Dit zorgt ervoor dat kleine en grote afdelingen snel kunnen samenwerken en complexe documenten vereenvoudigd verwerken. De mogelijkheden zijn eindeloos en ze besparen je allemaal veel tijd uit.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoe jouw onderneming Microsoft Teamwork tools zoals Teams, Surface en Office 365 kan inzetten? Wil je weten wat er nog allemaal mogelijk is om veiligheid en productiviteit centraal te zetten?

Contacteer ons dan vandaag!