2022: Direct wordt Easi

Share

10 Years of Direct

Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.

Het laatste jaar heeft één overkoepelend thema: onze intrede tot het gerenommeerde IT-bedrijf Easi. 

 

Easi in een notendop

Easi is een Belgisch IT-bedrijf dat sinds 1999 IT-diensten en software levert aan middelgrote en grote ondernemingen. De focus van Easi op software, IT-infrastructuur, cloud en security ligt op korte implementatietijden en hoge toegevoegde waarde voor haar klanten: flexibele oplossingen voor bedrijven die een partner dicht bij zich willen hebben.

Aan het roer staan Thomas Van Eeckhout (links) en Jean-François Herremans (rechts). Beiden begonnen hun carrière bij Easi en kennen het bedrijf door en door. Ze zijn respectievelijk verantwoordelijk voor het Nederlandstalige en Franstalige gedeelte in België.

Thomas Van Eeckhout and Jean-François Herremans

 Lees meer op https://easi.net/nl/about-easi 

 

Groots, grootster, grootsts

Easi stak het nooit onder stoelen of banken dat het haar positie in de markt wil blijven versterken. Een van de manieren om dat te verwezenlijken, is natuurlijk door expansie. 

Tussen 2012 en 2017 nam Easi reeds drie bedrijven over, waardoor het aantal medewerkers kon verdubbelen en haar expertise stevig kon uitbreiden. Het IT-bedrijf bleef intussen organisch verder groeien tot aan de COVID-19-pandemie. Hierbij stelden zich enkele interessante opportuniteiten voor die hun gewilde expansie in een verdere stroomversnelling stak. In een overnametocht van o.a. Switchpoint uit Drongen, Procsima-Group uit Mont-Saint-Guibert en Netlease uit Melle, duikt ook Direct op. 

Koen en Thomas

Deze acquisities vormen een win-winsituatie voor beide partijen én hun stakeholders, verduidelijkt Koen Lepez, CEO van Direct: “Dit betekent een grote stap vooruit voor onze klanten. Niet alleen worden we onderdeel van een meer solide structuur, we krijgen naast onze eigen specialisaties ook toegang tot bijkomende expertise op verschillende vlakken."

"De overname betekent tegelijk ook een flinke investering in het cloudaanbod voor Easi en een injectie met bijkomende expertise op vlak van managed services. Hiermee versterkt Easi haar positie op de Vlaamse markt," voegt Thomas Van Eeckhout toe.

 

Rome is ook niet op één dag gebouwd

Hiermee tekent Easi voor haar grootste overname dusver. Daarin verschilt het tegenover eerdere overnames, want deze betroffen bedrijven bestaande uit een handvol tot een tiental medewerkers, die gemakkelijk van hun bestaande kantoor naar één van de vele Easi-vestigingen* konden verhuizen en eveneens vrij snel konden worden opgenomen in het Easi-verhaal.

* Easi heeft vestigingen in o.a. Nijvel, Leuven, Gent en Genk.

Voor Direct, met meer dan 30 werknemers, werd een uitgekiend integratietraject uitgestippeld dat ons gefaseerd onderbrengt in het grotere geheel. In de tijd die nodig is om alle teams, systemen en processen samen te smelten op de achtergrond, blijft Direct haar groeitraject autonoom voortzetten en wordt alvast gekeken om nieuwe samenwerkingen te faciliteren. De vestiging in Ronse blijft bestaan.

Final_doorzzichtig_klein-1

Om onze overname echter duidelijk te maken aan onze stakeholders, werd eerst een softe rebranding naar de buitenwereld geïntroduceerd.

De naam Direct en het schildlogo worden behouden voor herkenbaarheid, maar de baseline 'Protect & Grow' maakt plaats voor een vermelding van Easi volgens hun huisstijl. Dat resulteert in Direct, powered by Easi. In 2024 worden de naam en branding van Direct volledig omgevormd naar Easi.

 

Human Excellence 

Volgens Koen Lepez is een gelijkaardige cultuur het belangrijkste ingrediënt voor een succesvolle integratie. Easi en Direct delen dezelfde visie inzake bedrijfscultuur en hanteren quasi identieke kernwaarden. “Daarom is onze keuze ook gevallen op EASI als overnemer.”

In De Tijd onderschrijft Thomas Van Eeckhout de kracht van onze waarden: "Bedrijven onderschatten de kracht ervan. Ze faciliteren niet alleen je rekruteringsproces, ze verhogen bovendien de performantie van je medewerkers en zorgen voor meer engagement."

Easi hecht dan ook veel waarde aan het welzijn van zijn honderden werknemers. We geloven keihard dat mensen het verschil maken. Human Excellence is het geheim achter ons succes. "Wie op zoek is naar de beste IT-oplossingen, zoekt eigenlijk naar de beste experts. Want een product of dienst is maar zo goed als de expert erachter."

Bovendien werkt Easi met een participatief aandeelhoudersmodel, waarbij maar liefst 30% van de medewerkers aandeelhouder zijn van Easi, ook daarin vinden we een gelijkenis bij Direct.

 

Best Workplace

Dat Easi sterk investeert in zijn mensen manifesteert zich heel duidelijk in de titel van "Beste Werkgever in België" in de categorie van minder dan 500 werknemers. Deze prestigieuze erkenning sleepte het voor het tiende opeenvolgende jaar in de wacht.

Hierbij houden Vlerick Instituut en The Great Place to Work een uitgebreide enquête onder werknemers van de deelnemende bedrijven om na te gaan hoe zij aankijken tegen de mate van vertrouwen, appreciatie en collegialiteit binnen hun bedrijf. De ranglijst is dus vooral gebaseerd op de mening van de werknemers.

Dit vonden onze honderden collega's over Easi als hun werkgever:

  • 98% vindt dat ze eerlijk worden behandeld wat betreft hun geslacht, leeftijd, ras en/of seksuele geaardheid.
  • 99% gelooft ook dat het management bekwaam is om het bedrijf te leiden.
  • Ook vindt 90% van de werknemers dat zij een eerlijk deel van de winst van het bedrijf ontvangen.
  • Ten slotte vindt 91% dat zij worden aangemoedigd om hun privé- en beroepsleven in evenwicht te brengen.

Doordat we in eigen land als uitmuntend worden bestempeld, worden we ook betrokken op Europees niveau. Zo scheren we niet enkel op nationaal niveau  hoge toppen, maar mogen we ons bij Easi bovendien de 3de "Beste Werkgever van Europa" noemen. Daarmee zijn we ook ineens de beste Belgische werkgever in Europa en konden we voor het derde jaar op rij in de top 5 van Europa eindigen.