2020-2021: Puntjes op de i

Share

10 Years of Direct

Omdat we trots zijn op de mijlpaal van onze tiende verjaardag, blikken we graag terug. Daarom lichten we telkens een jaartal uit waarbij we herinneringen ophalen en hoogtepunten delen.

De jaren 2020-2021 worden gekenmerkt door een pandemie die de wereld in bedwang houdt, maar ook door opportuniteiten die we met beide handen grijpen. Hierdoor versterken we onze partnerships en blijven we groeien. 

 

The Big C

Toen de wereld initieel werd getroffen door de infectieziekte COVID-19, had men de gevolgen en de impact amper kunnen inschatten: van de eerste besmettingen waarbij men vroeg waakzamer te zijn, tot frequente lockdowns gedurende twee jaren die permanent onze manier van werken veranderde, want naar kantoor komen is voor lange periodes vaak geen optie meer.

Door de introductie van het hybride werkmodel raasde de digitalisatie plots in een razendsnel tempo voorbij. Er moest niet enkel sterk gefocust worden technologieën zoals de cloud en de moderne werkplek, maar tegelijk moest ook de toename van cybercriminaliteit op een afstand gehouden worden. 

Voor ons, een Managed Service Provider (MSP) met focus op security en schaalbare clouddiensten, opende deze globale gebeurtenis natuurlijk heel wat deuren bij nieuwe klanten enerzijds, en versterkte het ons vertrouwen bij onze bestaande partnerships. Silver linings, zoals ze dat in het Engels noemen.

In response to COVID 19 crisis, companies have accelerated the digitization of their customer interaction accomplishing three to four years of progress in seven months (chart)

 

Protect & Grow

bubbleMet de ontwikkelingen van onze activiteiten, werkwijze, blik op de toekomst, het globale  klimaat, en nog zoveel meer aspecten besluiten we om onze bestaansreden te verhelderen. Ons doel evolueert voortdurend mee met ons groeitraject, maar onze mindset blijft dezelfde: Protect and Grow, nl. (de IT-omgeving van) onze klanten beschermen en hen zo helpen groeien.

Protect

Beveiliging is al lang geen nice-to-have meer. Door de snelle digitalisatie stijgen efficiëntie en productiviteit, maar neemt ook cybercriminaliteit toe. Computerbeveiliging en databescherming vormen tegenwoordig een fundamenteel aandachtspunt voor elke onderneming. Direct zet security steeds voorop bij het implementeren van een vaste basis aan technologie, met focus op de cloud.

Grow

De ontzorging van hun IT-omgeving én de geruststelling dat alles veilig verloopt, stelt onze klanten in staat om te focussen op hun core business. Hierdoor kan hun groei worden gevrijwaard. Direct mikt steeds op duurzame samenwerkingen – zeg maar strategische partnerships.

 

Artboard – 79

 

Update-Manage-Secure

Om steeds een hoger niveau van cybersecurity te bereiken, richten we het UMS team op. UMS staat voor Update-Manage-Secure, een dienst die onze managed services actief opvolgen en zo de IT-omgevingen van onze klant proactief beheren voor meer veiligheid, productiviteit en gebruiksgemak.

Daarenboven staat het team ook in voor non-customer facing alerting tickets, zoals back-up alerts, shadow connect alerts, security alerts en andere zaken die onze systemen oppikken. Dit in tegenstelling tot onze Customer Experience Engineers die de klanten zelf te woord staan met oplossingen voor technische issues.

2021 - The Mauritius team

Het UMS-team is deels gevestigd in het buitenland. Een bewuste keuze om zo in te spelen op het tijdsverschil met onze tijdzone. Hierdoor kan het de IT-omgevingen naadloos opvolgen alvorens onze klanten 's morgens aan de slag gaan. Zo worden de dagelijkse bedrijfsactiviteiten niet gehinderd bij updates of tussenkomsten die noodzakelijk zijn voor de goede operationele werking. 

Sbastien - xd

Het UMS-team wordt geleid door Sebastien Taddebois.
Hij
neemt de dagelijkse verantwoordelijkheid over onze Managed Services. Hierdoor staat hij garant voor de kwaliteit, snelheid en correcte benadering van tickets op Managed Services boards. Daarnaast zorgt hij er ook voor dat het UMS team kan groeien en verbeteren, door open te communiceren over mogelijke changes, en kansen op verbetering op verschillende niveaus.  

 
 Relax, take it Easi

In December, op de valreep van 2021, kondigen we groot nieuws aan: Direct komt in handen van Easi, de gerenommeerde Belgische IT-partner voor Cloud-, Security en Softwareoplossingen. 

Direct in handen van Easi

Easi schakelt met deze overname een versnelling hoger en tekent, in een reeks van een handvol overnames in 2021, voor haar grootste overname dusver.

Het officiële persbericht kan je hier terugvinden. In de volgende, en finale blogpost doen we het volledige verhaal van onze overname uit de doeken.

 
 

Up next: 

Direct wordt onderdeel van de Beste Werkgever van België.